Piltuudis: Raatuse kooli kokad tegid võistlustulel süüa

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna toidumessi raames peeti parima koolisöökla võistlus (pildil Tartu Raatuse Gümnaasiumi koolikokad Irina Piir (vasakul) ja Inge Tallo).
Tallinna toidumessi raames peeti parima koolisöökla võistlus (pildil Tartu Raatuse Gümnaasiumi koolikokad Irina Piir (vasakul) ja Inge Tallo). Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Muidu teed ju süüa küll, aga kogu see rahva ees valmistamine ja filmimine seal laua juures, eks ta ikka ole natuke võõras,» arvas Raatuse gümnaasiumi kokk Irina Piir, kes koos kolleegi Inge Talloga jõudis Tartust esimesena parima koolisöökla võistlusel finaali. «Kogemuse andis juurde küll ja julgust ka.»

Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses peetud võistlusel oli hulganisti pealtvaatajaid, telekaameraid ja ajakirjanikke, korraldatakse seda neljandat aastat toidumessi osana.

Finaalvoorus pidid seitse võistlejat aja peale valmistama supi, magustoidu ja köögiviljaroa. Tartu kokad tegid kala-pastasupi ning jõhvikate ja piimaga kama-mannavahu, mida nad kooliski on pakkunud. Köögiviljadest valmis kapsa, porgandi ja sibulaga tatraroog, mis oli enda leiutatud ja mida tehti esmakordselt.

Võistluse võitsid Lääne-Virumaa Sõmeru põhikooli kokad, kes tegid kalarassolniku hapukoorega, porgandi-kirsikoogi ning köögiviljadega panniomleti.

Raatuse gümnaasiumi kokad on võistlusel osalenud nüüd kolmel korral, kuid varem ei ole finaalvooru jõutud. Sel aastal osales Tartust veel Hugo Treffneri gümnaasium, eelmistel aastatel on kätt proovinud waldorfkool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles