Paarsada isetegijat näitas teaduse abil loodud imesid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklanna Anita Fowler näitas eile teiste isetegijate hulgas, kuidas ta käenaha alla paigaldatud kiibiga avab elektroonilise ukseluku. Leiutise võimalustest on mitmeid näiteid veebilehel dangerousthings.com.
Ameeriklanna Anita Fowler näitas eile teiste isetegijate hulgas, kuidas ta käenaha alla paigaldatud kiibiga avab elektroonilise ukseluku. Leiutise võimalustest on mitmeid näiteid veebilehel dangerousthings.com. Foto: Kristjan Teedema

Anita Fowler paneb oma käe elektroonilise ukseluku lähedale ja pääseb majja ilma tablool numbreid tippimata. Tal on käeselja naha alla  opereeritud kiip. Eile näitas ta seda imeasja Ahhaas  isetegijate messil, mis avas Teadlaste Öö festivali.

Tartu Mini Maker Faire ehk isetegijate mess, millesarnaseid on Baltikumis peetud varem vaid üks – mullu Ahhaas –, tõi tänavu kokku umbes 200 osalejat Eestist, Lätist, USAst ja Lõuna-Aafrika Vabariigist.

Ameeriklanna Anita Fowler ühendas oma pikal reisil töö ja lõbu. Nimelt külastas ta enne Tartusse jõudmist eurooplastest sõpru ja tuttavaid Islandil, Norras, Taanis ja Eestis. 24. septembril ootab teda ees erialakonverents Helsingis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles