Kohus jättis abikaasa tapnud abipolitseiniku karistuse muutmata

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonihaamer sarnaneb väga kohtuniku haamriga.
Oksjonihaamer sarnaneb väga kohtuniku haamriga. Foto: jupiterimages.com

Aasta eest Põlvamaal Akste külas armukadedushoos abikaasa maha lasknud endine abipolitseinik Kunnar Kusma (38) taotles teise astme kohtult enda karistuse leevendamist, kuid ringkonnakohus jättis maakohtu otsuse muutmata.


Tänavu 24. mail tunnistas esimese astme kohus mehe süüdi tapmises ning karistas teda üheksa-aastase vangistusega. Mees ise kaebas otsuse edasi ringkonnakohtusse, soovides karistuse tühistamist ning enda süüdi mõistmist provotseeritud tapmises.

Provotseeritud tapmise paragrahvi alusel süüdi mõistes oleks karistus olnud kergem. Siis ulatunuks vanglakaristuse pikkus ühest kuni viie aastani.

Ringkonnakohus leidis, et maakohus on oma otsuses igakülgselt analüüsinud Kusmale esitatud süüdistust tapmises ning selle ka tuvastanud. Veel leidis ringkonnakohus, et kriminaalasjas pole kogutud ühtegi tõendit, mis kinnitaks, et Kusma oleks tulistanud oma abikaasat äkki tekkinud tugeva hingelise erutuse seisundis, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Metentlusosalised saavad tänast kohtuotsust vaidlustada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles