Ihastesse kerkib uus ridaelamu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tartusse Uus-Ihastesse Pallase puiesteele kerkib uus, kaheksakorteriline ridaelamu, mis on pärast buumijärgset kukkumist üks esimesi sinnakanti ehitatavaid uusi maju.


«Isegi üldist turu madalseisu arvestades ei ole sinna ridaelamu ehitamine hulljulgus, vaid ratsionaalsus,» ütles uusarenduse omanikfirma Estre AS esindaja Marko Perv.

Ta põhjendas, et Tartus ja Tartu ümbruses on endiselt vajadus heade korterite järele ning arendajad olid huvitatud veel enne euro tulekut maja valmimisest.

«Seda me tõesti ei karda, et korterid seisma jääksid, sest ilma igasuguse reklaamitagi on huvilisi olnud palju,» lisas Perv.

Ligi kaks miljonit

Korterite müügiga tegeleva firma Tartu Kinnisvara juhataja Margus Karvak tutvustas, et ridaelamus on kaheksa kolme-neljatoalist korterit suuruses 93–100 ruutmeetrit. Igal korteril on oma väike aialapp, terrass, rõdu ja saun.

Majast üle tee asub Ihaste mänguväljak. Korterite hinnad jäävad Karvaku andmeil
1 690 000 ja 1 890 000 krooni vahele.  

Praeguseks ligi paar kuud kestnud ehitus lõpeb detsembris. Selleks ajaks loodab kinnisvarafirma ka kõik korterid maha müüa.

Eelmisel aastal võis maakler Karvaku meenutusel uusarendused enam-vähem ühe käe sõrmedel kokku lugeda, kuid tänavu on märgata pisukest elavnemist.

Aasta jooksul on Karvaku teada ehitatud Tartusse 15–20 uusarendust. Näitena tõi ta välja korterelamud Selleri, Meloni, Herne ja Kartuli tänaval Supilinnas, samuti Lepiku tänaval.

Hüppelist kasvu pole

«Ei saa öelda, et turul on täielik vaikus ja mitte keegi ei taha mitte midagi osta,» ütles Karvak ning lisas, et neid inimesi, kellel on raha ja tahtmist korralikku korterit osta, jätkub. «Head korterid kesklinna piirkonnas lähevad väga kiiresti müügiks,» rääkis Karvak.

Ta lisas, et mingit hüppelist kasvu uusarendustes siiski pole, kuid täielik vaikus näib ka läbi olevat. «Tasapisi ja ettevaatlikult proovitakse jälle üht-teist teha,» nentis Margus Karvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles