Sõpruse silla alla rulapargi rajamiseks tuleb toetuskontsert

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seltskond noori soovib Sõpruse silla alla rajada rulapargi, kus rulatajad saaksid linnatänavate asemel trikke õppida ja õues aega veeta.
Seltskond noori soovib Sõpruse silla alla rajada rulapargi, kus rulatajad saaksid linnatänavate asemel trikke õppida ja õues aega veeta. Foto: Erakogu

Tartusse Sõpruse silla alla rulaparki ihkavad noored korraldavad laupäeval, 19. septembril linlastele tasuta kontserdi, et oma plaane tutvustada ja üheskoos muusikat nautida.

Kontsert algab kell 15 ning silla all astuvad üles kollektiivid Sattiva, 615 ja Manipulated Minds. Spetsiaalselt ürituseks valmistatud minirambil näitavad oma oskusi kohalikud rulatajad ja bmx ratturid, kinnitas üks korraldajaid Kaisa-Madli Mäe.

«Kontserdi eesmärk on tutvustada Tartu kaasava eelarve konkursil osalevat ainulaadset betoonist bassein-stiilis rulapargi ideed,» rääkis Mäe. Betoonist rulapargi idee autorid on noored rulatajad Jarmo Kangro ja Keijo Ruuven, kes soovivad arendada Eesti ja ka Tartu elamusspordivõimalusi ning juba kogenud sportlastena leiavad, et Tartu praegune rulapark on algajatele sõitjatele pigem ohtlik. «Mujal maailmas on juba näha, et vineerpargid on välja suremas ning tulevikusuund on pigem betoonist parkide rajamisel,» sõnas Kangro.

Betoonist täislahendusena rulabasseini Eestis idee algatajate sõnutsi pole ning nad näevad võimalust teha Tartusse midagi ainulaadset, mis tooks kasu kohalikele noortele. Parki võiks nende arvates ümbritseda linnatänavatele sarnast keskkond: trepid, käsipuud ja pingid.

Keijo Ruuven tõi välja, et elamussport on suhteliselt taskukohane spordiala, sest vaja on vaid ühekordset väljeminekut. «See on sport, mis arendab nii füüsist, vaimu kui ka keskendumisvõimet,» lisas ta ja kirjeldas, et uute trikkide õppimine eeldab tavaliselt kümneid kuni sadu kordusi. Samuti on see tema hinnangul kasulik noortele, sest on võimalik palju aega õues veeta.

USA eeskujul on selliseid parke viimastel aastatel rajatud nii Soomes, Rootsis kui ka Lätis.

Sõprusepargi ideest saab lähemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles