Tartu bussijaam tõstis peatused ümber

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Tartu bussijaama ustel ning majas sees on üles pandud muudatustest teavitavad sildid, ei pruugi bussijuhilt või internetist pileti ostnud inimesed, kel bussijaama sisse asja pole, neid aga tähele panna.
Ehkki Tartu bussijaama ustel ning majas sees on üles pandud muudatustest teavitavad sildid, ei pruugi bussijuhilt või internetist pileti ostnud inimesed, kel bussijaama sisse asja pole, neid aga tähele panna. Foto: Kristjan Teedema

Aastaid Tartu ja Uniküla vahel bussiga liigelnud naine läks veel teisipäeval Tartu bussijaamas bussile harjumuspärasest peatusest. Kolmapäeval jäi ta aga bussist maha, sest selle väljumis­koht oli päeva pealt viidud teise posti alla.

Pensionär Vaike Reit märkas kolmapäeval bussi oodates, et peatus number kaks, mis on aastaid asunud bussijaama sisehoovis Dorpati hotelli poolsel nurgal, oli ümber nimetatud peatuseks number kolm.

Naine läks kassast uurima, kus siis nüüd teine peatus asub. Saanud vastuseks, et teisel pool maja, läks ta sinna bussi ootama. Kui tuttav buss viimaks peatusele lähenes, ent sealt mööda sõitis, asus bussist maha jäänud Reit uurima, kus see buss siis tegelikult peatus.

Sootuks teises kohas

Selgus, et buss oli väljunud kümnenda posti juurest, mis on küll sisehoovis, ent sootuks maja teises otsas. Reit oletas, et võib-olla oli bussijaamas sees kuskil peatuse muudatus kirjas, ent kuna ta on igapäevane sõitja ja ostab pileti alati bussist, poleks ta selle pealegi tulnud, et minna bussijaamast kontrollima, kust buss väljub.

«Miks ei saanud mikrofoniga seda öelda, et selline liin väljub nüüd posti alt number kümme?» on naine nördinud.

Selgub, et tema peatus polnud ainus, mis kolmapäeval asukohta vahetas. 8. septembril bussijaamas toimetama asunud T Grupp AS muutis kolmapäeval paljude teistegi busside väljumiskohti.

Ettevõtte teenuste ärijuht Ingmar Roos rääkis, et muudatuste järel on ühes suunas väljuvad bussid viidud ühe posti alla. Peamine peatuste ümbertõstmise põhjus on aga Tallinnast Võrru sõitvad bussid.

Nimelt juhtus seni iga päev, et need kaugliinibussid tegid Tartus kümneminutise peatuse, mille ajal Võrru edasi sõitjad said käia näiteks kohvikust kohvi ostmas. Siis sõitis aga buss teisele poole maja, et sealt uued reisijad peale võtta. «Kassades olid ehmunud inimesed, kes ütlesid, et nende buss sõitis minema,» rääkis Roos.

Nüüd väljuvad kõik seni peatusest number kaks Võrru sõitvad bussid bussijaama tänavapoolselt küljelt. Võrru reisijad peavad siiski olema tähelepanelikud, kuna Põlva kaudu Võrru sõitvate ning ka varem kolmandalt platvormilt väljunud busside peatus jääb endiselt sisehoovi poole.

Ragisev mikrofon

Muudatusi on ka paljude maakonnaliinide väljumises, ent Roosi sõnul on need platvormid endiselt maja taga ning inimestel tuleks jälgida bussijaama infotahvleid.

Seda, miks ei antud reisijatele muudatustest teada valjuhääldi kaudu, põhjendas Roos teavitussüsteemi tõrkumisega. Nimelt kostub mikrofonist lisaks teavitaja jutule ka vali ragin.

Roos lisas, et kuna nende ettevõte sai bussijaama peremeheks alles 8. septembril, pole jõutud rikkis mikrofoni korda teha. Tartu Postimehe päringu järel teatas ta, et andis eile korralduse ragisevast mikrofonist hoolimata teavitada reisijaid muudatustest valjuhääldi kaudu iga veerand tunni järel.

Samuti olid tema sõnul juba teisipäeval muudatustest teatavad sildid väljas bussijaama ustel, kassade juures ning infotablool. «Ma siiralt usun, et korrastamine teeb pikas plaanis asjad selgemaks,» lisas Roos. Ta palus edasi anda vabandused muudatuste tõttu bussist maha jäänud naisele.

Muudatused bussijaamas

• Võrru sõitvate busside peatus number 2 asub nüüd bussijaama tänavapoolsel küljel.

• Põlva kaudu Võrru sõitvate busside ja seni peatusest number 3 väljunud Võru busside peatus jääb endiselt sisehoovi.

• Muutunud on ka paljude teiste busside peatuste numbrid, ent need peatused jäävad endiselt sisehoovi. Bussijaam soovitab jälgida infotabloosid.

Allikas: T Grupp AS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles