Oktoobrist on Tartus parkimistrahv 30 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Tartu kesklinnas.
Parkimine Tartu kesklinnas. Foto: Margus Ansu

Tartu volikogu muutis parkimistasu kogumise määrust nii, et 1. oktoobrist on Tartus parkimistasu maksmata jätmise eest trahv ehk viivistasu 30 eurot.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder selgitas, et nii muudetakse süsteem arusaadavaks, sest seni on ühtekokku kuus viivistasu määra vastavalt sellele, kas parkimitasu oli üldse maksmata, kui palju ületati parkimisaega või kas tehti tasumisel viga. Mölder ütles, et linn ei pidanud ka enam õigeks inimesi tasumisel vea tegemise eest karistada, kui ta suudab tõestada, et on maksnud. Seni on odavaim viivistasu 3.83, kui on tehtud mobiilsel parkimisel viga või parkimisõigust andev dokument paigaldamata jäänud.

Parkimisaja ületamisel kuni tund, ka näiteks esmakordselt viivistasu määramisel on viivistasu suurus 15.34. Suurim võimalik karistus on seni 30.68 eurot.

Volikogu kinnitas nüüd ka parkimistasu määruse muudatused, mis võimaldavad parkimistasu maksmist parkimisautomaadis tõendada ka elektrooniliselt. Tulevikus ei pea enam paberpiletit autos nähtavale kohale välja panema, vaid on võimalik osta konkreetse sõidukiga seotud elektrooniline parkimispilet. 

Kõik parkimistasu määruse muudatused jõustuvad oktoobrist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles