Naabripered korraldavad Annelinnas aiamüügi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Annelinnas Männi ja Papli tänaval elavad seitse peret korraldavad laupäeval aiamüügi.
Tartu Annelinnas Männi ja Papli tänaval elavad seitse peret korraldavad laupäeval aiamüügi. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Annelinnas Männi ja Papli tänavatel elavad mitu peret on seljad kokku pannud ja korraldavad laupäeval aiamüügi, kus kaubeldakse majapidamises seisma jäänud korralike asjadega.

Ettevõtmises osalevad seitse Männi ja üks Papli tänava pere, andsid korraldajate-osalejate nimel teada Kerly Ilves ja Susanna Yliniemi-Liias.

Kaubaks lähevad rõivad, kodutarbed, mööbel, nipet-näpet jne. Suure tõenäosusega saab osta värskeid aiasaadusi ning külastada aiamüügiks loodud ajutisi kodukohvikuid. Hinnad on lubatud hoida taskukohased.

Vaid laupäeval, 19. septembril kell 11–16 avatud koduse kauplemispäeva korraldavad seitse peret oma jõudude ning heade sõprade ja tuttavate abil Männi ja Papli tänaval. Täpsem kaart on kogukonnalehel www.facebook.com/aiamyyk.

Algatuse idee pärineb Põhja-Ameerikas väga levinud aiamüükide (yard sale) näitel. Aiamüügiga saab endale kodus ruumi juurde teha, teenida veidi raha ning anda asjadele uus elu. Kui ettevõtmine korraldatakse kogukonnaga, on võimalus tutvustada ka oma piirkonda, tõekspidamisi ja luua ühtsustunnet.

Annelinna aiamüügi korraldajad tahavad koondada aktiivseid majaomanikke, kes usuvad kodanikuühiskonda ning soovivad oma asjadele uut võimalust anda, mitte neid prügimäele keskkonda saastama saata.

Lisaks soovitakse aiamüügi ideed tutvustada suuremale hulgale inimestele, et ka neid kogukonnaalgatuse korras ühiselt tegutsema õhutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles