Eesti jalgpallinaised võõrustavad Serbiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste jalgpallikoondis kolmapäevase treeningu eel Tartus. Taga vasakul peatreener Keith Boanas ja abitreener Katrin Kaarna, taga paremal füsioterapeudid Maret Mets ja Martin Kiho. Pildilt on puudu mängijad Kristina Bannikova ja Grete-Lilijane Küppas.
Eesti naiste jalgpallikoondis kolmapäevase treeningu eel Tartus. Taga vasakul peatreener Keith Boanas ja abitreener Katrin Kaarna, taga paremal füsioterapeudid Maret Mets ja Martin Kiho. Pildilt on puudu mängijad Kristina Bannikova ja Grete-Lilijane Küppas. Foto: Margus Ansu

Tartu Tamme staadionil algab täna kell 19 oluline jalgpallimäng, kui EMi valiksarja alustav Eesti naistekoondis läheb vastamisi Serbiaga. Vastane on FIFA edetabelis 46. positsioonil, meie naiskond 77. kohal.

Serbiat on meie naistekoondis võitnud 2010. aasta juunis, kui Rakveres peeti MMi valikmäng, mille ainsa värava lõi 61. minutil siis vaid 19-aastane Anete Paulus, sama aasta märtsis olid meie naised küll võõrsil Serbiale 0:4 kaotanud.

Koondise peatreener Keith Boanas kinnitas, et tegelikult toonastest mängudest järeldusi väga hästi teha ei saa. «See oli liiga ammu ja Serbia toonasest koondisest on samad ainult kolm või neli mängijat,» rääkis Boanas.

Palju muutusi

Eesti koondise ründeäss, Soomes Kuopios mängiv Signy Aarna, kes ka 2010. aasta Serbia-kohtumistel osales, ei kiirusta samuti ammuste muljete ja mälestuste põhjal järeldusi tegema, vaid ütleb, et Serbia on kindlasti vahepeal palju tugevamaks saanud, aga tegelikult Eesti samamoodi.

Nagu ikka, vaatavad ka meie koondislased enne kohtumist ühiselt video vahendusel Serbia koondise hiljutisi mänge, tugevdades nii valmisolekut vastast vastu võtta.

Tuleval esmaspäeval, 21. septembril  võõrustab Eesti – siis juba Lilleküla staadionil – aga Inglismaa naistekoondist, kellele meie jalgpallurid on valiksarja esimesed vastased.  

Kui palju sellise pealtnäha suurema ja võitmatuma (Inglismaa koondis on FIFA edetabelis viies) vastase silmapiirilt paistmine tänast mängu mõjutab? Koondise kapten, Tallinna Floras mängiv Kethy Õunpuu ütles, et kindlasti tuleks keskenduda ennekõike esimesele mängule Serbiaga ja alles siis hakata Inglismaa peale mõtlema – Inglismaa on klass omaette paratamatult.

Ka ründaja Signy Aarna ning koondise põhiväravavaht Getter Laar, kes mängib Prantsusmaal meie mõistes esiliigas, kinnitavad kui ühest suust, et just Serbia on see, kelle vastu meil on võimalus, sest Inglismaa on Inglismaa.

Boanas ütles tuntava rõhuga, et energia peab olema keskendunud esimesele mängule, sest see on mäng, kust me võime võtta punkte. Peatreener lisas, et loomulikult on see raske ka mängijatele, sest muu hulgas Inglismaa hiljutine esitlus MMil võib paratamatult tingida selle, et tänane mäng tundub ebaolulisem.

«See on peaaegu nagu planeerida Inglise karikavõistluste finaali, kui sul on nädal enne seda liigamäng – kõik mõtlevad finaalist,» rääkis ta.

Neli ühistrenni

Koondis kogunes alles esmaspäeval ning sai enne olulist mängu teha neli ühist trenni. Ehkki teisipäevase vestluse ajaks ei olnud kõik koondise liikmed veel töökohustuste tõttu treeningutega liitunud, oli Kethy Õunpuu optimistlik. «Siiamaani on kõik hästi sujunud ja on olnud päris hea treeningukeskkond,» sõnas ta.

Signy Aarna kinnitas samuti, et keskkond on tõesti väga hea. «Mina olin koondisega koos viimati peaaegu neli kuud tagasi. Väga ootasin juba, et saaks neid kõiki näha ja koos trenni teha,» ütles ta.

Eesti A-koondise üks viimaseid täiendusi, samuti Tallinnas Floras mängiv 19-aastane väravavaht Getriin Strigin toetas tartlase elevust, et EMi valiksari just siit algab. «Ma olen siin Tartus mänginud, alustanud jalgpalliga, mu eelmised kaks klubi on siin. On väga uhke tunne,» lausus Strigin.

Eesti naiste vastased seitsmendas alagrupis on lisaks Serbiale ja Inglismaale veel Bosnia ja Hertsegoviina ning Belgia.

Eesti naiskond

• Väravavahid: Getter Laar, Getriin Strigin

• Kaitsjad: Grete-Lilijane Küppas, Daniela Mona Lam­bin, Liis Lepik, Anete Paulus, Liis Pello, Pille Raadik, Sirje Roops, Inna Zlid­nis

• Poolkaitsjad ja ründajad: Signy Aarna, Kristina Banni­kova, Kairi Himanen, Miina Kallas, Katrin Loo, Kaire Palma­ru, Kelly Rosen, Merily Toom, Eneli Vals, Kethy Õunpuu

• Peatreener Keith Boanas

• Abitreener Katrin Kaarna

• Väravavahtide treener Aiko Orgla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles