Vanalinnas avati 17-ruutmeetril kohvik

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Väikese Deli üks töötajatest Roland Allmägi.
Pildil Väikese Deli üks töötajatest Roland Allmägi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu vanalinnas Küütri tänaval avas selle kuu alguses uksed umbes 17-ruutmeetrisel pinnal kohvik Väike Deli, kust saab lisaks kuumadele jookidele haarata kaasa ka midagi hamba alla.

Väike Deli on järg kunagisele Teisele Kohale, mis asus aastaid tagasi Barclay platsil, kuid on mitu korda väiksem. Küütri tänava kohvik müüb kaasa nii jooke, vrappe kui ka einesaiu, mille vahele saab ise komponendid valida.

«Väga palju me Teisest Kohast ei erine, kuid praegune koht on natukene esteetilisem,» rääkis Küütri tänava kohviku juhataja Ilmar Veski, kes oli aastaid tagasi Barclay platsi toonase söögikoha omanik.

Hea teenindus

Lisaks maitsvale ja taskukohasele kõhutäitele peab kohvikupidaja oluliseks, et iga klient saaks sisse astudes meeldiva teeninduse ning oleks lahkudes heas tujus. «Kliendid lähevad alati meie juurest naerunäoga minema. Meile ei öelda pärast head aega, vaid öeldakse tšau, kuigi inimesed on ruumis kõigest paar minutit viibinud,» rääkis ta.

Koht on avatud hommikust õhtuni. Veski rääkis, et näiteks esmaspäeval avati kell seitse hommikul, mõni teine päev võib avamise aeg natukene nihkuda, kuid mitte palju. Argipäevaõhtutel ollakse avatud aga vähemalt kümneni ning nädalavahetustel umbes kaheteistkümneni.

«Öösel ma lahti ei hakka hoidma, kuna Teises Kohas oli ka tunda, et siis ei säili see ilus puhas joon,» lausus Veski.

Kevadel lisa

Esialgu arvas Väikese Deli juhataja, et uue koha sihtrühm on eelkõige üliõpilased, kes soovivad kiiresti midagi taskukohast hamba alla saada. Tema sõnul on viimased kaks nädalat näidanud, et huvilisi on rohkem ning ta tunneb head meelt, et kliendid on uue koha üles leidnud.

Väikese Deli läheduses asub ka samasuguse kontseptsiooniga Kohvipaus, mida Veski ei pea sugugi konkurendiks, kuna tema sõnul mahub Tartusse ühesuguse põhimõttega väikeseid kohvikuid veel.

Veski lisas, et veel üks Väike Deli tuleb järgmisel kevadel vanalinna, kuid kuhu täpsemalt, ei tohi veel öelda.

Lisaks vrappidele ja saiadele on kohvikusse oodata veel salateid, kooke ning muffineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles