Trükikoda hakkas linna soojaks kütma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonpressi keskkonnajuht Sander Jahilo näitab Saksamaalt tarnitud õhk-vesi-soojusvahetit, mille võimsusest piisab, et kütta suuremal osal aastast soojaks kõik ettevõtte ruumid.
Kroonpressi keskkonnajuht Sander Jahilo näitab Saksamaalt tarnitud õhk-vesi-soojusvahetit, mille võimsusest piisab, et kütta suuremal osal aastast soojaks kõik ettevõtte ruumid. Foto: Kristjan Teedema

Tootmisest üle jäävat soojust pole mõtet korstnasse lasta, otsustas Kroonpressi trükikoda ja investeeris ligi 70 000 eurot, et kütta edaspidi oma maja ise soojaks.

Mullu Tartu linna keskkonnahoidliku tootja tiitli võitnud Kroonpress ei puhka loorberitel, vaid otsib võimalusi, et tiitlivõitu korrata.

Läinud nädalal lasi ettevõte paigaldada trükimasina kuivatusahjule soojusvaheti ning nüüd piisab toodetavast soojusenergiast pea aasta ringi oma maja kütmiseks. Mis üle jääb, müüakse Fortumi võrku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles