Tartu tammik saab juurde seitse puud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aastal rajatud Tartu tammiku puud kannavad juba tõrusid.
2007. aastal rajatud Tartu tammiku puud kannavad juba tõrusid. Foto: Sille Annuk

Uued Tartu aukodanikud ja ka linnapea saavad Ihastes asuvasse tammikusse oma tammed. Seitse noort puud on kavas maha istutada kolmapäeval kell 13.

Linnavalitsuse teatel istutavad tammikusse oma puud kahel viimasel aastal valitud Tartu linna aukodanikud ja linnapea Urmas Klaas. Omanimelised puud saavad tammikusse 2014. ja 2015. aasta aukodanikud Peeter Saari, Ain Kaalep, Nora Kutti, Rein Kamarik, Andres Metspalu ja Peeter Tulviste.

Tartu tammik on rajatud tuntud ja tunnustatud tartlaste auks. Igaüks, kes istutab tammikusse oma puu, on teinud Tartu heaks midagi olulist, märkis Tartu linnapea Urmas Klaas.

Linn rajas Tartu tammiku 2007. aastal Lammi tee äärde ja sinna istutavad oma puud kõik Tartu taasiseseisvumise järgsed aukodanikud, linnapead ning Tartu sõpruslinnad. Tammikus on üleval infotahvel, millel on kirjas kõigi tammede istutajate nimed.

Paraku pole tammik enam täiuslik, sest kellegi kuri käsi raius 2012. aasta sügisel maha omaaegse linnapea ning hilisema peaministri Andrus Ansipi istutatud tamme.

Pidulik tammede istutamise tseremoonia toimub kahe aasta järel ning sellele on oodatud kõik Tartu linna aukodanikud ja linnapead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles