Tartu vutinaised jooksevad murule taas roosades särkides

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli vägevat hetke mullusest roosast jalgpallimatśist Tartu Tammeka ja Tallinna Levadia vahel, mil viimane võitis 7:2. Matś teenis vähivastasesse võitlusesse enam kui 700 eurot.
Neli vägevat hetke mullusest roosast jalgpallimatśist Tartu Tammeka ja Tallinna Levadia vahel, mil viimane võitis 7:2. Matś teenis vähivastasesse võitlusesse enam kui 700 eurot. Foto: Rein Murakas

Homme õhtul leiab Tamme staadionil aset Eesti naiste liigajalgpalli üks värvikirevamaid vutilahingid, kus Tartu JK Tammeka tüdrukud jooksevad murule roosades särkides, tribüün on kaunistatud roosade õhupallidega, müüakse küpsetisi, loositakse auhindu ja kuuleb Eesti superstaari finalisti Karl Gustav Adamsood.

Sündmus kannab nime «Roosa jalgpall» ning selle eesmärk on koguda annetusi rinnavähi vastu võitlemiseks ja sellest teadlikkuse suurendamiseks.

Tõsine spordilahing

Samas ei ole tegemist śõuga, vaid tõsise spordiga, mil Tartu JK Tammeka vastaseks on Pärnu JK – pärnakad on teatavasti mitmekordsed Eesti meistrid.

Tänavuse roosa jalgpallisündmuse üks korraldaja Maria Sootak ütles, et mis võiks olla magusam, kui just niisugustelt naistelt võit võtta.

Roosa jalgpallimatś on Tartus aset leidnud nii 2013. kui 2014. aastal.

Esimesel aastal kohtusid Tartu Tammeka naised Tallinna Kalevi ja järgmisel aastal Tallinna Levadiaga, nüüd siis on ees pärnakad.  «See kõik on väga vinge,» ütles Maria Sootak. «Nii levib ka meie sõnum, et naised pööraksid rohkem tähelepanu oma tervisele, aina enam ja enam.»

Esimesel aastal oli pealtvaatajaid 252 ja koguti üle 500 euro. Teisel aastal oli kaasaelajaid vähem – 160, aga koguti üle 700 euro.

Maria Sootak lisas, et kuigi Eesti Vähiliidul on sündmusi, millega suudetakse koguda väga suuri summasid, siis tema sõnul on «Roosa jalgpalli» eesmärk traditsiooni kasvatada, kuni nemadki suudavad koguda mitutuhat eurot.

«Roosa jalgpalli» edu peitub nii publiku arvukuses kui selles, kas inimestel on süda õiges kohas. Kuidas tänavu läheb, seda näitab homne õhtu.

JK Tammeka FB-kontol ripub muide Roosa jalgpalli plakat, mis peibutab osa võtma ühe laevafirma auhinnamängust ja võitma kruiisi neljale Stockholmi.

Et loosirattasse pääseda, tuleb postitust jagada ja sündmusel oma osalemine ära märkida ning kommentaaridesse täägida kolm sõpra, kellega reisile minna soovitakse. Kui võitja homme õhtul Tamme staadionil välja hüütakse, siis võidu saab kätte see sõpruskond, kes päriselt kohal on.

Homsel «Roosa jalgapalli» sündmusel viibivad ka arstiteaduse üliõpilased ning kohal on ka mammograafiabuss, milles ei saa küll uuringuid läbi viia, küll aga saab näha, mismoodi rinnauuringut tehakse, küsimusi küsida ja kui kellelgi on tõsine mure, siis ka muret jagada.

Roosa jalgpall lühidalt

See on Eesti naiste klubivuti heategevuslik matś Tartus Tamme staadionil.

See toetab rinnavähi vastu võitlemist.

Sündmuse algus on 11. septembril kell 18.

Mäng Tartu JK Tammeka ja Pärnu JK vahel algab kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles