Eurokohtunik osaleb lavastuses videona

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses «Euroopasse! Euroopasse!» ametniku (Julia Laffranque) juurde kaebama tulnud naine (Aire Pajur) on tõmmanud endale pähe gaasimaski.
Lavastuses «Euroopasse! Euroopasse!» ametniku (Julia Laffranque) juurde kaebama tulnud naine (Aire Pajur) on tõmmanud endale pähe gaasimaski. Foto: Andres Ehrenpreis

Lõppenud nädalal alustas Vilde teater Raivo Adlase juhtimisel tööd, et lavastada Anton Tšehhovi «Onu Vanja». Selle näidendi üks kesksemaid osalisi tuleb vaatajate ette videosalvestisena.


Teiste harrastusnäitlejate hulgas on riigikohtunik Julia Laff­ranque, kes aga lahkub jaanuari algul Tartust. Teda ootab ees kohtunikutöö Strasbourg'is Euroopa Inimõiguste Kohtus. «Onu Vanja» esietendus on veebruaris. Kas eurokohtunik hakkab Prantsusmaalt proovides käima? Ja etendustel?

«Niikaua, kui Eestis olen, teen kaasa. Minuga seotud kohad õpime esimesena ära,» selgitas Laffranque. «Meil on plaanis kasutada videotehnilisi lahendusi, et minu kehastatav Jelena Andrejevna ilmuks ekraanile ja siis kõik teised õhkavad ja ohkavad tema ees.»

Jelena Andrejevna on vana professori noor abikaasa, kõikide meeste unelm ja onu Vanja suur platooniline armastus.

«Aga ma ei kujuta päris täpselt seda kõike ette,» lisas Laff­ranque. «Ja kui ma etenduse ajaks Tartusse jõuan, saan ka füüsiliselt üle lava liikuda.»

Lavastaja Raivo Adlase andmeil ei ole «Onu Vanjat» veel keegi videosse salvestatud osatäitmisega lavale seadnud.

Pärast Julia Laffranque´i lahkumist kaob Vilde teatri repertuaarist Maimu Bergi «Euroopasse! Euroopasse!» Raivo Adlase lavastuses. «Kummaline, et saatus osutus selliseks, et «Euroopasse! Euroopasse!» muutus palju mitmetähenduslikumaks, kui alguses võisime arvata,» märkis Laffranque.

Viimased selle lavastuse etendused on Staadioni 48 (Tartu endises vaimuhaiglas) 26. ja 28. oktoobril kell 19 ning 13. novembril kell 16 ja 25. novembril kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles