Pereülikool alustab neljandat hooaega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maaülikool
Eesti maaülikool Foto: Lauri Kulpsoo

Tuleval nädalal algavad maaülikoolis taas kursused kogu perele. Tänu teadusagentuuri toetusele on kursused huvilistele tasuta.

Kuna paljud täiendusõppe huvilised on käinud pereülikoolis juba kolm aastat, tuli uueks semestriks paika panna uus programm.

Mõned õppejõud on küll samad ja teemad kattuvad osalt varasematega, kuid programm on täiesti uus, rääkis maaülikooli avatud ülikooli juhataja Riin Kikkas.

Kaheksa kursust

Pereülikool jätkab ka tänavu kolmel varasemal aastal välja kujunenud formaadiga, mille järgi osalevad vanemad loengus või välipraktikumis, lapsed aga omaette praktilistes töötubades.

Õppeaasta jooksul kogunetakse kaheksal laupäeval. Enamasti peetakse loengud Tartus maaülikooli õppehoonetes. Kevadine loeng puuviljade kasvatamisest ja söömisest viib aga osalejad linnast kümmekond kilomeetrit kaugemale Rõhu katsejaama.

Sari algab 19. septembril kursusega «Inimene ja tehnika», kus tuleb juttu laste arvuti- ja nutiseadmete kasutamisest kuni selleni välja, kui valju muusikat on mõistlik kõrvaklappidest kuulata ning kust alates muutub see ohtlikuks.

Veel tuleb loenguid kinnisvaraõigusest, laste kasvatamisest, rohelisest linnakeskkonnast ja tervislikust toitumisest. Aedviljakasvatus, maheaiandus ja toiduohutus on ka teemad, millega maaülikooli teadlased töötavad.

Pooled kohad täis

Mullu oli pereülikoolist osavõtt tasuline, kuid sümboolne summa – viis eurot – kulus rohkem kohvipauside katteks kui muuks, tõdes Kikkas. Tänavu on kogu programm taas tasuta nagu pereülikooli esimestel aastatel.

Kui palju peresid pereülikooli vastu võetakse, sõltub huvilistelt saadud tagasisidest, märkis Kikkas. «Täiskasvanuid mahub ikka auditooriumisse, aga oluline on, et lapsed ära mahuksid ja neil oleks huvitav,» selgitas Kikkas. Peakorraldaja sõnul käiakse kursustel nii üksi kui tulevad ka perekonnad, kus on viis-kuus liiget. Paras hulk inimesi võiks olla 40–50 perekonda, hindas Kikkas. Umbes pool neist kohtadest on juba täis.

Kas teate?

Pereülikooli kursused

19. septembril «Inimene ja tehnika»

17. oktoobril «Kinnisvaraõigus igapäevaelus»

14. novembril «Tervislik toit Eesti tootjalt»

12. detsembril «Kuidas ennast lõhki süüa?»

13. veebruaril «Mõjutamine koduses kasvatuses»

12. märtsil «Toiduohutus – müüdid ja tegelikkus»

9. aprillil «Milleks on meile vaja linna rohelisi alasid?»

7. mail «Tervislike puuviljade kasvatamine ja söömine»

Allikas: pereylikool.emu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles