Galerii: inimesed avaldasid meelt lugemise poolt

Kristi Karro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikul võis Tartu Raekoja platsi purskkaevu ümbruses kohata kümneid raamatusõpru, kes osalesid lugemismeeleavaldusel «Ka mina loen!». Üritus oli osa samal ajal kõikjal Soomes korraldatavast samasugusest aktsioonist.

«Inimesed on selle vastu küll päris palju huvi tundnud, aga ma ei oska küll väga täpselt öelda, kes osalema tulevad – loodame, et tuleb võimalikult palju eri vanuses ja erineva lugemisharjumusega inimesi,» ütles Soome instituudi koordinaator Kadri Kaljurand natukene enne sündmust.

Raekoja platsis oli täna kell 16 ligikaudu 40 lugejat. Soome 23 linnas oli samal ajal kui Tartuski raamatuaasta raames kõnealune aktsioon, kus inimesed kogunesid avalikesse kohtadesse ja lugesid 10–15 minutit raamatut.

Seal oldi Kaljuranna sõnul teadlikud ka eile Tartus toimunud aktsioonist ning väga rõõmsad selle üle.

«Teha lugemist ja lugemisharjumust nähtavaks – see on eesmärk,» ütles Kaljurand. Samuti tähistati lugemismeeleavaldusega tänast rahvusvahelise kirjaoskuse päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles