Endine sotsiaalnõunik sai omastamis- ja kelmussüüdistuse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palupera vald
Palupera vald Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, süüdistades Valgamaal asuva Palupera valla endist sotsiaalnõunikku Anne Tutki kelmuses ja omastamises.


Vastavalt süüdistusele tekitas sotsiaalnõunikuna töötanud Tutk (52) erinevatele firmadele ja isikutele kahju peaaegu 400 000 krooni, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuur. Ta kasutas ära oma tööalastest suhetest tulenevaid võimalusi ja kontakte kohalike inimestega, sõlmides nendega suulisi kokkuleppeid iseenda rahaliste probleemide lahendamiseks.

Nimelt kasutas Anne aastatel 2006 – 2008 talle usaldatud paroolikaartide või PIN-kalkulaatorite abil teiste inimeste pangakontosid. Seda tegi ta selleks, et petta erinevatest laenufirmadest välja raha.

Kriminaalasja uurimist juhtiv prokurör Milvi Väin selgitas, et Tutk lubas võetud laenud ise tagasi maksta, ometi jäi raha kannatanutele tagastamata. «Kohtueelsel uurimusel selgitati välja, et kahe aasta jooksul tekitas Anne kahju üle 350 000 krooni,» lisas ringkonnaprokurör.

Tutki süüdistatakse ka selles, et ta määras 2008. aastal viiele inimesele nende teadmata sotsiaaltoetusi, mille hiljem ka omastas. Kokku pettis Tutk sellisel viisil riigilt välja üle 30 000 krooni, lisas Väin.

Samuti süüdistatakse naist üle 6000 krooni omastamises, mis oli eraldatud Valgamaal Palupera vallas Hellenurme külas asuva  korterelamu energiaauditi läbiviimiseks.

Ringkonnaprokuröri sõnul on see juhtum ehe näide olukorrast, kuidas inimene võttis laenufirmast raha ning jäi selle tagastamisega jänni. «Tekkinud probleemi lahendust nägi ta ainult järgmise laenu vormistamises, kasutades selleks võõraid pangakontosid.»

Kohus hakkab juhtumit arutama novembrikuus kiirmenetluse korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles