Pildid: päästjad reageerisid Tartus tööstushoone põlengule suurte jõududega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus oli esmaspäeva õhtul põleng metalliettevõtte Diamantek tootmishoones. Millest tuli alguse sai, alles uuritakse.

Väljakutse Ringtee tänaval asuva hoone juurde saabus kella 9 ajal õhtul. Tunnistajate kinnitusel süttis põrandale voolanud õli ning mõne aja pärast purunes ka aknaklaas. Hoonest levis suitsu ka ümberkaudsetele tänavatele.

Päästjad hindasid väljakutse kolmandale astmele ning kohale sõitis kaheksa päästeautot. Lisaks kiirabi. Lisaks Tartu päästjaile asusid sündmuskohal tööle ka päästjad Elvast ning vabatahtlikud Tõrvandist ja Võnnust.

Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja kinnitas kella 22 paiku Postimehele, et tulekahju on likvideeritud ning päästemeeskonnad sündmuskohalt lahkunud. Millest tuli alguse sai, pole jätkuvalt teada. Ükski inimene tulekahjus kannatada ei saanud.

Täpsustatud andmetel põles tööstushoones tootmisruum mõõtmetega 20 x 80 m. Päästjate saabumise ajaks oli näha aknast leeke ning hoone oli suitsu täis. Parema nähtavuse saavutamiseks ning suitsu eemaldamiseks kasutati ülerõhuventilaatorit. Tulekahju kustutati poole tunniga, leekide levikut teistesse ruumidesse takistasid tuletõkkeuksed.

Veidi enne tööstushoone põlengust teate saamist kustutasid päästjad tuld Mõisavahe tänavas, kus põles kuur mõõtmetega 5 x 7 meetrit. Uue väljakutse saabudes sõitis osa päästjaid juba Ringtee tänavale. Mõisavahe tänava põleng lokaliseeriti mõni minut hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles