Metsa eksinud marjulised päästis mobiiltelefon ja politseisireen

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pohlad
Pohlad Foto: Jüri Rüsülainen/Valgamaalane

Ikka ja jälle rõhutab politsei inimestele, et metsa marjule või seenele minnes tuleb kaasa võtta laetud akuga mobiiltelefon, et saaks eksimise korral abi kutsuda. Viimane õnnelik pääsemine tänu telefonile leidis aset läinud nädalavahetusel.

Lõuna prefektuuri teatel läksid kaks naist pühapäeval Laeva vallas metsa ning kaotasid hoogsa marjakorjamise käigus orientiiri. Ekselnud metsas ligi kaks tundi, helistasid nad häirekeskusse.

Politseipatrull liikus kohta, kust eksinud marjulised enda sõnul metsa olid sisenenud, võtsid ühendust ühega neist ning teatasid, et panevad tööle politseisõiduki sireenid. Telefonivestluses eksinutega saadi kinnitus, et nad kuulevad sireene ja liiguvad heliallika poole. Peagi jõudsid nad metsast välja, nendega oli kõik korras ja arstiabi nad ei vajanud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets kiidab marjulisi, et nad võtsid metsa kaasa laetud akudega telefonid ning andsid oma eksimisest kohe häirekeskusele teada. «Antud juhul tegid naised väga õigesti, et ei hakanud omal käel proovima koduteed leida, vaid andsid oma eksimisest kohe teada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles