Autojuht ja mootorrattur pisteti pokri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalavahetusel tabas politsei Tartumaal alkoholi tarvitanud, juhtimisõiguseta ja kiirust ületanud mootorratturi, kes mõisteti kuuks ajaks aresti. Kümme päeva peab trellide taga veetma ka Tartus tabatud alkoholi tarvitanud autojuht.

Pühapäeva, 30. augusti ennelõunal mõõtis politsei Aovere-Kallaste maanteel sõitnud mootorratta kiiruseks ligi 140 km/h. Peatumismärguandele sadulas olija ei reageerinud, vaid lisas gaasi juurde ning kasvatas sõidukiirust enam kui 100 km/h võrra. Ühelt kõrvalteelt pööras rattur ära heinapõllule, kus ta enam tsikli seljas püsida ei suutnud ning kukkus. Politsei pidas mehe kinni.

Selgus, et mootorratast juhtis äsja joobes juhtimise eest kinnipidamisasutuses karistust kandnud 24-aastane Kajar. Lisaks kiirusületusele ja peatusmärguande eiramisele oli mees ka alkoholi tarvitanud ega omanud juhtimiseks õigust.

Politsei taotles mehele sel nädalal maksimaalset ehk 30 päeva pikkust aresti, mille kohus ka rahuldas.

Kolmapäeval pidas politsei aga Tartus Sepa tänaval kontrollimiseks kinni Ford Focuse, mille roolist avastati alkoholi tarvitanud 38-aastane Tarmo. Kuna mehel oli varasemast mitmeid liiklusalaseid kehtivaid karistusi, viidi temagi kohtu ette. Eilsel istungil mõistis kohus Tarmole 10 päeva aresti ning tema juhtimisõigus peatati järgnevaks neljaks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles