Otepää kergitas kolmandiku võrra lapse sünnitoetust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää raekoda
Otepää raekoda Foto: arhiiv

Viimasel Otepää vallavolikogu istungil võeti vastu uus sotsiaaltoetuste määramise ja maksmise kord, millega muu hulgas kerkis lapse sünnitoetus 6000 kroonilt 576 euroni ehk 9012.44 kroonini.


Valla pressiesindaja teatel makstakse sünnitoetust ühele lapse vanematest tingimusel, et laps registreeritakse sündimisel Otepää valla elanikuks. Samuti peab vähemalt üks lapse vanematest olema lapse sünni hetkel olnud vähemalt pool aastat Otepää valla elanik.
Kaks kolmandikku summast maksab vald lapse sündimisel, üks kolmandik aga lapse aastaseks saamise puhul.

Lisaks sünnitoetusele tõusis esimesse klassi mineva lapse toetus 1000 kroonilt 100 euroni ning raha ka koolilõpetajale nii 9. kui 12. klassi lõpetamisel.

Vallavolikogu esimees Aivar Nigol põhjendas toetuste suurendamist inimeste väärtustamisega. Toetusteks tuleb kusagilt leida raha juba sel aastal, sest uus sotsiaaltoetuste maksmise kord hakkab kehtima uuest aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles