Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

Laupäeval on Tartus taas maarjalaat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: TPM
Copy
Tartu maarjalaat.
Tartu maarjalaat. Foto: Margus Ansu

Laupäeva hommikul kell 10 algab Tartu kesklinnas tavaks saanud Maarjalaat, kus kaubeldakse eestimaiste sügisandide, toidu ja käsitööga. Raekoja platsil ja Küüni tänaval on väljas üle 380 kaupleja.

Septembrikuine maarjalaat on kauplejate seas endist viisi populaarne. Seekordsele, 16. laadale on registreerunud rekordarv müüjaid. Rohkelt on esindatud käsitöö: kootud, heegeldatud ja puidust tooted, klaasikunst, keraamika, vitspunutised, tekstiil.

Toidukraamist on müügil mett ja jõhvikat, Peipsiääre sibulat, küüslauku, tatra- ja astelpajutooteid, suitsulihatooteid ja suitsukala, juustu- ja piimatooteid, koduleiba ja karaskit ning põnevaid hoidiseid. Kohal on Tartu toidufestivalil Eesti kulinaariainstituudi antud parima toote tiitli võitnud Kalmar Mägi suitsusink ja Sepa mahetalu sõir.

Laadalt leiab suures valikus istikuid ja lillesibulaid.

Raekoja platsile püstitatud laval kestab läbi päeva laadaprogramm, põhiesineja on ansambel Säde.

Märksõnad

Tagasi üles