Galerii: tänast Ülejõe päeva vihm nüüd küll ei nurja

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülejõe linnaosa kodukohvikupidajad, vanakraamimüüjad, smuutisegajad, joogatundide ja töötubade juhendajad ja õnneloosipakkujad on kõik väga head suhtlejad ja valmis igaüks rääkima oma lugu.

Niisiis ei maksa vihmasagara hirmus jätta täna minemata Ülejõe linnaosa päevale, kus teil on võimalus kohtuda väga entusiastlike ja sõbralike inimestega ning pärast seda mõelda tervest linnaaosast kui Tartu ühest entusiastlikust ja sõbralikust paigast.

Näiteks on Ülejõe pargis massaaźitelk, kus selle sama linnaosa füsioterapeut Sirje Penjam ja masseerija Ülle Allik on valmis otse värskes õhus teie lihaste ja pingetega tegelema ning terviseteemadel vestlema.

Sealsamas puude all on võimalik tuttavaks saada akrojoogaga, mis on suhteliselt uus ala terves Eestis. Kristin Hansen, kes on hiljutine Ülejõe linnaosa elanik ja Tavo Ani näitavad ette vaimustavaid joogaasendeid ning julgustavad igaüht matile tulema.

Puude vahel ripuvad telgilaadsed värvilised palakad, mis tegelikult on rippvoodid ning nendegi vastu tasub huvi tunda. Sealsamas kõrval on Sängikohvik, milles Paula Liisa Ani pakub omavalmistatud trühvlikomme.

Mööda Kivi tänavat ülespoole liikudes näeb pealava ja võimalik, et seal on parajasti mõni esineja. Mina koos fotograafi Margus Ansuga liikusin sealt edasi ja nii jõudsime Kivi tänava ühte vanakraamihoovi, kust samuti kostis muusikat.

Seal sain jutuotsale ühe härraga, kes ütles, et ta nimi on Ott, ja et ta tuli Veerikult ning lisas, et teeb oma fotokaga samuti pilte, aga otsib ka täikalaudadelt nipsasjakeste hulgast erilaadseid kivikesi, kuna kivid meeldivad talle väga.

Aiaaugu puhvet paikneb kohe üle tee ja kella ühe ja kahe vahel oli see juba väga rahvarohke.

Ülejõe linnaosa elanik Kristjan Raba oli kohal koos oma poja Johannes Eikiga, mõlemil rattakiivrid peas. Kristjan Raba kurtis natuke Ülejõe linnaosa autoderohkuse üle ning ilmselt just seepärast olid nemad koos pojaga väljas rattaga. Raba ütles, et tahab igas kohvikus midagi ära proovida, sest muidu ei oska ju teistele soovitusi jagada.

Ohvitseride pargis – see asub Jaama ja Puiestee tänava vahel – on samuti avatud vanakraamiturg. Seal rääkisin paar sõna juttu Ülejõe elaniku Kristel Rõssiga, kes ütles, et on tugiisik oma tütrele, kes koos sõbrannaga müüb üleliigseid rõivad ja kingi, sest kapid on kodus asju täis. Kristel Rõss heitis nalja, et tütar tahtnud temagi asju müüki panna, aga seda ta ei lubanud, sest temal midagi üleliigset küll ei leidu.

Ohvitseride pargi smuutibaaris tegutsesid Mats Volberg ja Karl-Martin Ilves, laua all śoti terjer Rosin ning vuristasid smuutimasinaga banaani- ja kiivismuutit.

Mats Volberg ütles, et tema elukaaslane Keiu Telve on üks Ülejõe päeva korraldajaist – koer Rosin kuulubki rohkem nagu talle ning et nad elavad ühes neist ohvitseride majadest, kus on kõrged laed ja paksud seinad ning keldris pommivarjend.

Ohvitseride pargist alla laskudes sattusime Aknakohvikusse, mida Mihkel Lember peab koos oma elukaaslase Kaija Paasiga, pakkudes omaküpsetatud vahvleid, vaarika toormoosi ja tatraputru otse oma toaaknast.

Hinda ühelgi kaubal juures ei olnud, kord oli selline, et igaüks lisab korjanduspurki niipalju raha, kui hea söök tema meelest väärt on.

Kui me koos fotograafiga lõpuks oma tiiru lõpetasime ja juba Narva maanteele lähenesime, peatas meid kaheksa-aastane poiss Robert Lepik hõikega: «Õnneloos!». Ta näitas mitut kotitäit õnneloosi varandust – osta ainult pilet ja võida! Naabripoiss Rasmus Kuusmaa oli samuti kõrval ning peaauhinnaks pidid olema kaisukarud, mida nii suured poisid nagu nemad enam ei vaja.

Päev Üle Jõe kestab Kivi, Jaama ja Roosi tänaval ning Ülejõe parkides täna kuni kella 23-ni. Vaadake facebookist kava ning hakake ka sinnapoole liikuma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles