Midrimaa remont sunnib rühma kolima

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Midrimaa lasteaias tuleb välja vahetada avariiline vahelagi ja seetõttu venib lühiajalisena kavandatud remont detsembrikuuni.
Midrimaa lasteaias tuleb välja vahetada avariiline vahelagi ja seetõttu venib lühiajalisena kavandatud remont detsembrikuuni. Foto: Kalev Saar/Postimees

Kesklinnas asuva Midrimaa lasteaia üks rühm kolib Vasara tänavale Rukkilille lasteaeda ja jääb sinna detsembrini, sest remont venib kavandatust pikemaks.

Remont algas juulis ja pidi kahe kuuga tehtud saama, siis selgus aga, et 1950. aastal valminud majatiivas on üks vahelagi läbi vajunud. Lasteaia direktor Mall Krebstein selgitas, et üks tala oli katki ja oli ka veekahjustus, mispeale konstruktorid ja insenerid asusid uurima, milline võiks olla lahendus.

«Eksperdid tegid järelduse, et lapsi sinna lasta ei tohi,» tõdes Krebstein. Nüüd on otsustatud puitvahelae asemele ehitada betoonvahelagi. Midrimaa lasteaed sai ühe rühma ümber paigutada saali, ühe rühma tarvis oma majas asenduspinda ei olnud ja seda tuli otsida mujalt.

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave ütles, et alguses oli pakkumine Tähe 4 maja lastehoiu ruumidesse, kuid ühel hetkel oli seal rühmade komplekteerimine täies hoos ja kasutada saanuks ainult saali.

Asenduspind olnuks samamoodi kesklinnas, kuid lasteaiaõpetajad ei pidanud seda kõige paremaks, sest tualetis võinuks kitsaks minna, samuti tekitanuks probleeme sisse-välja käimine.

Teine pakkumine oli Vasara 50 Rukkilille lastehoius, kus on vabad ruumid.

Raave ütles, et enamikule lapsevanematele tundus see pakkumine kõige parem, kuigi asukoht on Midrimaast kilomeetreid eemal. Nelja-viie lapse vanemad ütlesid, et nende jaoks on asukoht logistiliselt liialt keeruline ja kauge.

Raave rääkis, et nendele on lasteaed lubanud leida koha Midrimaa teistes rühmades.

Asendusruumi leidmiseks tegid ka lapsevanemad mitmesuguseid ettepanekuid: üle tee olevasse Poska gümnaasiumi majja, Ahhaa keskusesse, Peetri kooli. «Kuid asenduspind peab vastama lasteaia nõuetele. Kui meil on endal sobivad ruumid, miks peaks ajutisi asenduspindasid välja ehitama?» ütles Raave.

Raave lisas, et lasteaed oli lubanud uurida võimalust korraldada transport Midrimaa juurest Rukkilille juurde neile, kes ise logistilistel põhjustel lapsi viia-tuua ei saa.

Lasteaia direktor Krebstein ütles lootuse olevat sellel, et mõni lapsevanem on nõus ka teisi lapsi viima, sest lasteaia töötajad seda teha ei saaks.

«Me koos lahendame probleemid, täna otsustasime lõplikult, et läheme Vasara tänavale,» ütles Krebstein eile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles