Lompide reast tekib vastu talve ilus vana jõgi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Laeva jõe väga kalarohke alamjooks on suuremate ja väiksemate lompide jada, millest saab vastu talve jälle ilus jõgi.
Vana Laeva jõe väga kalarohke alamjooks on suuremate ja väiksemate lompide jada, millest saab vastu talve jälle ilus jõgi. Foto: Marko Kohv

Kärevere sillast veidi allavoolu kohiseb Emajõkke inimeste kaevatud sirge Laeva kanal. Vastu talve hakkab Emajõkke voolama ka Laeva jõe käänuline vana alamjooks, mille puhastamine algas hiljuti.

«Kopp töötab, sel sügisel hakkab Laeva jõgi oma vana sängi pidi jälle Emajõkke voolama,» kinnitas Laeva jõe alamjooksu taastamise käsile võtnud MTÜ Eesti Loodushoiu Keskuse (ELK) kalandusteadlane Meelis Tambets.

Alam-Pedjal mõni aasta tagasi Emajõe kümne vanajõe suudme taastanud ELK algatas Kärevere sillast ligi viis kilomeetrit ülesvoolu jääva Karisto oja ja Aiu jõe nime all tuntud Laeva jõe alamjooksu taastamiseks projekti «Õnnelik jõgi» ehk Happy­river.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles