Ultra mitmevõistlejate maailma paremik koguneb Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Tartu Tamme staadion.
Pildil on Tartu Tamme staadion. Foto: Margus Ansu.

Sel nädalavahetusel, 22. - 23. augustil peetakse Tartus maailmameistrivõistlusi meeste 20- ja naiste 14-võistluses, kuhu saabub osalema ligi 70 sportlast üle maailma.

Korraldajate teatel esindavad Eestit võistlustel Maris Tamm, Terje Kaunissaar, Kevin Martihhin, Spartak Ljašenko, Kaarel Kilki, Jüri Järv, Vahur Paal ja Marti Soosaar. Sportlased võistlevad Tamme staadionil. Eraldi arvestust peetakse kokku 12 vanuserühmas ja kahes üldrühmas, millele lisaks selguvad ka maailmameistrid riikide võistkondade arvestuses.

Võistluse pikaajaline maailmarekordiomanik oli endine kümnevõistleja Indrek Kaseorg, kes kogus 1992. aasta võistlusel 13906 punkti. See on tänaseni ala Euroopa rekord ning Kaseorg autasustab ka tänavusi võitjaid.

Aivar Hommik tuli kahekordseks maailmameistriks aastatel 1995 - 1996 ning Meelis Tammre teenis esikoha välja aastal 1999. Vanuseklasside arvestuses on eestlased hiljemgi võite pälvinud, ent viimane eestlane, kes võitis MMi absoluutse tiitli, oli Päärn Bauer aastal 2003.

Naiste 14-võistluse üldvõitu veel eestlannadele läinud pole, küll aga on meie naissportlased tulnud esimeseks vanuseklasside arvestustes.

Eelmised ultramitmevõistluse maailmameistrivõistlused toimusid 2013. aastal Suurbritannias, kus meeste üldarvestuse võitjaks tuli Rob Simmonds, naistest aga Maren Schott. Maailmameistrivõistlusi 14- ja 20-võistluses korraldab Rahvusvaheline Ultra- ja multiürituste Assotsiatsion (IAUM).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles