Kraaksuvad masinad ajavad tõesti varesed laiali

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ornitoloogide vaatlused näitavad, et kaks viimast sooja talve on mõjunud vareslastele hästi. Kohtades, kuhu linn lasi mullu üles panna peletid, on vareslasi aga märgatavalt vähem. See foto suurest linnuparvest on tehtud Tartus juuli lõpus.
Ornitoloogide vaatlused näitavad, et kaks viimast sooja talve on mõjunud vareslastele hästi. Kohtades, kuhu linn lasi mullu üles panna peletid, on vareslasi aga märgatavalt vähem. See foto suurest linnuparvest on tehtud Tartus juuli lõpus. Foto: Egert Kamenik

Kevadel lõppenud Tartu ülikooli ornitoloogide uuring tõestas, et linna üles pandud linnupeletitest on tõepoolest kasu. Sügisel algab aga juba uus ja põhjalikum monitooring.

Uuring vältab 2017. aastani ning jälgib suleliste aastaringset arvukust ja käitumist. Ühtlasi soovitakse hinnata linnu­peleteid, et teha kindlaks, milline töörežiim on suleliste laialiajamisel kõige mõjusam.

Maksma läheb uus uuring, mis kannab pealkirja «Vareslaste monitooring Tartus», 22 320 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles