Hundid on lammastest ohutus kauguses püsinud

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa Alaveski loomapargi hunt.
Võrumaa Alaveski loomapargi hunt. Foto: Toomas Huik

Mida päev edasi, seda tegusamaks muutuvad hundid, kes hakkavad järglastele murdmist õpetama. Tartu- ja Jõgevamaal on võsavillemid end lammastest veel eemale hoidnud.

«Ei taha ära sõnuda, aga esialgu on vaikus, huntidest pole mitu kuud enam midagi kuulda,» iseloomustas huntide ning lammaste suhteid Tartu- ja Jõgevamaal keskkonnaameti Jõgeva–Tartu regiooni jahinduse spetsialist Hettel Mets.

Kuid see ei tähenda, et võsavillemid oleksid oma kombeid muutnud, sel aastal on nad Jõgevamaal juba kaks rüüsteretke teinud.

Märtsi lõpus murdsid hundid Jõgeva vallas kümme lammast. Mai alguses peremehetses arvatavalt sama hundikari teise lambakasvataja juures, loojakarja läks 39 lammast.

Hettel Metsa sõnul ei ole Jõgevamaa inimesed tänavu kaevanud ka metssigade seatempude peale. Küll aga on need loomad sigatsenud Tartumaal Võnnu vallas kartulipõllul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles