Muhu Leib kasvas 2013. aastal välja kodus hobikorras küpsetamisest. Ettevõtte juhataja Martin Sepping tõdes, et kui äri said rajatud, ei mõeldud laienemisele pealinna ega Tartusse, kuna ei teatud, kuidas minema hakkab.
Sepping arvas, et huvi küpsetiste vastu on nii suureks osutunud, kuna Eestis ei pakuta palju selliseid tooteid ja Muhu leib on ka täielikult käsitsi valmistatud. «Meil on võibolla seadmepark küpsetamiseks parem kui inimestel kodudes, kuid tegelikult on see põhimõtteliselt sama leib, mida kodudes tehakse,» ütles ta.
Sepping rääkis, et pagaritöökoda pole raske rajada, kuid sobivaid ruume leida on äärmiselt keeruline: need peaksid olema esimesel korrusel, vaja on loomulikku valgust ja palju elektrivõimsust, kaubatoomiseks peaks olema ligipääs suurematele autodele ja koht peaks asuma klientidele mugavas piirkonnas.
Kuna Tallinnas Telliskivi loomelinnakus sai Muhu Leib Seppingu sõnul positiivse kogemuse ja Emajõelinnas oli vanas aparaaditehases sobiv keskkond, haarati võimalusest kinni.
Sepping on kümme aastat elanud Tartus. Ta õppis Tartu ülikoolis õigusteadust ning oli ta ka üheksakümnendate lõpus alustanud aasiapärase toidukoha Tsink Plekk Pang üks asutajatest ja tegevjuht.
«Kõik need muud asjaolud, et ma olen Tartus elanud ja seal võiks olla leiva järele nõudlus, muidugi toetasid avamisotsust,» lisas ta.
Praegu asuvad Muhu Leiva pagaritöökojad Muhu saarel Liiva külas ja pealinnas Telliskivi loomelinnakus. Värsket toodangut saab ka Austraalias Perthis, kus Martin Seppingu poeg Rasmus küpsetab kodus Muhu leiba. Praegu peetakse plaane, kuidas järgmisel aastal avada Tallinnas veel kaks pagarikoda.