Lugeja küsib: kas uuskasutuskeskus avatakse taas või on uksed sulgenud?

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna päeval oli uuskasutuskeskuse ukse taha toodud raamatuid ja riideid.
Täna päeval oli uuskasutuskeskuse ukse taha toodud raamatuid ja riideid. Foto: Kalev Saar/Postimees

Tartu Postimehe toimetuse poole pöördus lugeja, kes soovis teada, kas aadressil Riia 11 tegutsev uuskasutuskeskus plaanib veel uksed avada. Kuigi poe akendel on sildid, mis teatavad avamisest septembri kolmandal nädalal, soovis lugeja teada, miks poe ruumid on tühjaks tehtud.

Uuskasutuskeskusest öeldi toimetusele, et muretsemiseks pole põhjust. Klienditeenindaja Epp Rebane ütles, et keskus on ajutiselt suletud, sest Riia 11 korteriühistu vahetab kogu majas välja küttesüsteemi. «Me oleme ise ka kurvad, et peame kinni olema, aga sellega tuleb praegu leppida,» ütles Rebane. Rebane rääkis, et lootus on avada septembri keskpaigast, kuid tema sõnul sõltub kõik ehitajast.

Kuigi poe uksel on teade, mis ütleb, et praegu annetusi vastu ei võeta, oli reede päeval uuskasutusekeskuse ukse taha toodud kotid raamatute ja riietega. «Niipalju, kui ma märkan, siis ma toon need asjad ruumi sisse, kuid ega see ilus ei ole, et need ukse taha jäetakse,» ütles Rebane. Ta lisas, et on siiamaani kõik annetused vastu võtnud, kuid palus annetajatel edaspidi uuskasutuskeskusesse helistada.

Endistes Tartu toidupoe ruumid võttis 2013. aastal linnalt viieks aastaks rendile mittetulundusühing Uuskasutus, mis müüb peamiselt kasutatud riideid, mööblit ja kodutehnikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles