Tamme tribüünihoone ehitus kipub venima

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu kõrguvad Tamme staadioni hoone nullkorrusel veel liivakuhjad ja põrand ootab betoonimist, kuid juba kuue kuu pärast peaks selles kohas olema valmis 100-meetrine jooksurada.
Praegu kõrguvad Tamme staadioni hoone nullkorrusel veel liivakuhjad ja põrand ootab betoonimist, kuid juba kuue kuu pärast peaks selles kohas olema valmis 100-meetrine jooksurada. Foto: Sille Annuk

Tamme staadioni tribüünihoone ehitus on jäänud graafikust umbes kuu aega maha. Ometi ei näe ehitaja probleemi ja kinnitab, et kõik saab ettenähtud tähtajaks aprillis valmis.     


Nii sihtasutuse Tartu Sport juhatuse liige Meelis Jukk kui ka peatöövõtja Nordecon Ehituse projektijuht Andres Kelt tunnistasid Tartu Postimehele, et praegu on tribüünihoone ehitusel mõningane graafikust mahajäämine. Kevadel viibis ehituse algus ligi kaks kuud hoone ümberprojekteerimise tõttu, nüüd on kippunud venima nullkorruse betoonitööd.

«Esialgse eskiisprojekti järgi poleks see maja koos seisnud ja sellele tuli teha täiesti uus konstruktiivne lahendus,» tunnistas projektijuht Kelt. Ta lisas, et kui uus projekt saanuks varem valmis, oleks saanud alustada juba aprillis, ehitus algas staadionil alles mai viimastel päevadel.

Aasta lõpuks graafikus

Praegu käib hoone raudbetoonkarkassi ehitus ning umbes kuune mahajäämus on projektijuhi kinnitusel ajutine.

«Eks ta ole tingitud betoonitöö eripärast. See on küllalt keeruline konstruktsioon ja võtab rohkem aega, kui esialgu planeeriti. Aga selle mahajäämuse me plaanime aasta lõpuks likvideerida,» rääkis Kelt.

Praegu tegutseb Nordeconi objektil ligi kümme alltöövõtjat, kuid kellegi peale konkreetselt ei tahtnud Kelt osutada. «Seda venimist ei osanud tõesti ette näha, aga lõpptähtaeg ei nihku aprillist kaugemale,» lubas projektijuht.

Tribüünihoone õigel ajal valmimises ei kahelnud ka Meelis Jukk, kelle arvates pole praegu veel midagi kriitilist lahti.

«Ehitaja ikkagi pingutab ja üritab jõuda graafikusse tagasi. See on ehitaja enda huvides, et saada karp enne talve tulekut kinni. Siis on tal endal kulud väiksemad ja ka tööde tegemine lihtsam,» ütles Jukk.

«Meil on mais juba võistlused planeeritud ja neid saab planeerida ainult kindlas usus, et asi on valmis,» rääkis Jukk.  Järgmise aasta mai teises pooles peaks Tamme staadionil toimuma kergejõustiku Bigbanki Kuldliiga etapp ja Gustav Sule mälestusvõistlus.

Tamme staadioni hoone kerkib samale kohale, kus varem asus Tartu legendaarse linnaarhitekti Arnold Matteuse 1920. aastate lõpus kavandatud puittribüün. Hoonesse tuleb ligi 1500 pealtvaatajat mahutav tribüün, riietus- ja haldusruumid, treeningusaalid, sporditarvete laenutus, taastusravikabinetid ning sajameetrine jooksurada.

Lastele ministaadion

Lisaks ehitatakse lastele ministaadion, remonditakse mänguväljak ja praegune olmehoone ning uuendatakse staadioni asfaltringi kate. Samuti paigaldatakse staadionile tabloo ja uuendatakse hoone kõrval asuv kunstmurukattega harjutusväljak.

Tribüünihoone arhitekt on Andres Siim, hoone projekteeris ja ehitab Nordecon Ehitus AS. Plaani järgi valmib tribüünihoone 2011. aasta aprillis. Tööde maksumus on 30,4 miljonit krooni. Projekti rahastatakse euroliidu linnaliste piirkondade arendamise programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles