Elvas peetakse taas hiphopipidu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EHHF 2014. aastal
EHHF 2014. aastal Foto: Eesti hiphop festival

14. ja 15. augustil saavad Elva lähedal Tartumaa tervisespordikeskuses kokku hiphopmuusika austajad, sest tulekul on üheksas Eesti hiphopifestival (EHHF). Kahe päeva jooksul astub üles ligi nelikümmend esinejat, kelle hulgas on nii kodumaiseid muusikuid kui ka väliskülalisi.

Tänavu on peaesinejaks underground-hiphoppi viljelev Apathy & Celph Titled USAst, kes astub üles reede öösel. Teine väliskülaline on Virus Syndicate Manchesterist.

Kodumaistest esinejatest saab teiste hulgas kuulata näiteks Genkat ja Paul Oja, Beebilõusta ja Metsakutsut. Festivalilt ei puudu ka Cool-D, kelle esikalbumi «Oculo» ilmumisest möödub tänavu kakskümmend aastat.

Hiphopifestivali peakorraldaja Maido Möls ütles, et igal aastal tuleb üritusele paar tuhat inimest. Ta peab sellist hulka piisavaks, kuna see on pigem nišifestival.

Möls rääkis, et on püüdnud viimased neli-viis aastat fänne rõõmustada ka maailmatasemel hiphopiartistide kaasamisega, et lisada festivalile vürtsi.

Peale muusikalise programmi saab EHHFil osa tavapärasest tänavakorvpalliturniirist ja hiphopivõistlusest. Esimest korda astuvad festivalil lavale Comedy Estonia stand-up-koomikud, kes etendavad räppimisvõistlust komöödiavõtmes. Avatud on freestyle’i telk, kus saavad räppimist proovida kõik soovijad.

Rohkem teavet leiab festivali kodulehelt www.eestihiphopfestival.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles