Metallseintes paistab kunstiinimesi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kultuurilaev»
«Kultuurilaev» Foto: Sille Annuk

Kumerad metallist seinad, mida töömehed on Tartus paar päeva sättinud kaubamaja ja kaubahalli vahele, hakkavad kujunema «Kultuurilaevaks». Selliseks on need kavandanud Tartu Kõrgema Kunstikooli lõpukursuse skulptuuritudeng Jaanika Kolk.


«Kultuurilaev» on mõeldud kandma ürituste kohta teavet, mida kultuurirahvas saab kinnitada metallseinte seesmisele küljele paigaldatud puidule.

«Skulptuur koosneb kaheksast seinast, mille vahel asetsevad inimkujudega augud, et huvilised saaksid hõlpsasti laevast sisse-välja kultuuriinfot otsimas käia,» selgitas Jaanika Kolk. «Inimkujudeks on konkreetsed Tartuga tihedalt seotud kunstiinimesed.»

Need eri kultuurivaldkondade esindajad on autor edasi andnud vaid piirjoontega, jättes nad suhteliselt üldistatuks ja anonüümseks.

Linnavalitsuse andmeil läheb «Kultuurilaev» maksma 491 000 krooni. Kasutusotstarbeline kunstiteos kuulub Küüni tänavale ühtekokku 8,3 miljonit krooni maksva ümberehituse aegu paigaldatavate objektide hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles