Pubi Pool Kuus endisel kujul tegutsemist ei jätka

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pubi Pool Kuus on praegu suletud.
Pubi Pool Kuus on praegu suletud. Foto: Kalev Saar/Postimees

Rüütli tänava alguses pubi Poole Kuue akendel ripuvad sildid, mis teatavad, et ruume remonditakse ja peagi avatakse taas uksed. Kuusteist aastat ja kaks kuud tegutsenud pubi samal kujul tegutsemist ei jätka, sest augusti alguses vahetas ettevõte omanikku.

Pubi kuulus osaühingule Muidex, mille all tegutseb ka Lõvisüdame kohvik Raekoja platsil. OÜ Muidexi omanik Marko Terasmaa kinnitas, et ettevõtte müümise põhjused polnud majanduslikud, kuna pubi oli heal järjel ja töötas kenasti.

Endise omaniku sõnul pubi pidamine ammendas ennast ja tõdes, et tegemist polnud lihtsa äriga. «See otsus aga ei tulnud minu jaoks raskelt, vaid oli läbi mõeldud,» rääkis ta. Terasmaa lisas, et tal on toitlustuse vallas juba uued väljakutsed käsil, kuid väljaspool Tartu linna.

«Need inimesed on olemas, kes seda teenust vajasid. Niipalju kui meid vihati, niipalju ka armastati,» rääkis pubi endine omanik ning lisas, et tänab kõiki kliente, kes kuueteist aasta jooksul kohta külastasid.

Kohvik laieneb

Pubi hakkab eest vedama Ülejõe kohvik OÜ omanik Aivar Saukkonen, kes peab Tehase tänaval E- kaubamaja kolmandal korrusel Ülejõe kohvikut, mille ajalugu ulatub aastasse 2000. Omaniku plaan on Rüütli tänavale kohvikut laiendada.

Uus koht hakkab olema külastajatele avatud alates poole üheksast hommikul ning plaanib muuhulgas pakkuda praeguse Ülejõe kohviku stiilis lihtsaid toite. «Eks need öised lahtiolekuajad jäävad ning mõned päevad võibolla oleme avatud ka poole kuueni,» rääkis Saukkonen.

Menüü pole uue omaniku sõnul veel täpselt paigas, kuna praegu tegutsetakse usinalt remondiga. Esimesel korrusel tehakse palju uuendusi ja paigutus tuleb teistmoodi kui eelmises kohas, keldrikorrusel uue omaniku sõnul suuri muutusi ei tule.

Saukkonen ütles, et uus koht on plaanis avada paari nädala jooksul, kuid nimevahetust ei tule, kuna inimesed teavad seda kohta Poole Kuuena ja on sellega harjunud. «Kui ma panen uue nime, siis tekib võibolla segadus, seega las ta jääb,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles