Vilja Kohler: no küll ikka kriiskab!

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Kohler.
Vilja Kohler. Foto: .

Kas olete sõitnud jalgrattaga Võru tänavast Kesk tänava uut jalgrattateed pidi Riia mäele? Mina sõitsin. Helde taevas, mis siin küll tehtud on, küsisin endalt Kesk tänavas. Kahel pool teed kenad vanad puumajad ja nende vahel nüüd siis tont seda teab, mispärast otsast lõpuni leekivpunaseks võõbatud jalgrattatee!


No miks küll nii tehti? Kas siis mahedamad värvid, näiteks kirsipunane, on ilmast otsa saanud? Kogu jalgrattatee võõbati leekivpunaseks ilmselt ikka kõige paremat ehk ratturite ohutust silmas pidades. Välja tuli aga nii nagu alati. Sest näiteks õhtul sulab jalgrattatee keskel olev tulipunane hüdrant tulipunase teega väga hästi kokku.

Erinevalt nüüd karjuvast Kesk tänavast on Võru tänava lõppu tehtud jalgrattateel leekivpunaseks võõbatud vaid sõiduteega ristuvad kohad. Paari aastaga on seal häiriv värv veidi leebemaks luitunud. Aga mõne aasta pärast kulub ilmselt päris ära ja siis seda ilmselt uuendatakse. Loodan väga, et siis meenub Tartu linnavalitsusele kampaania «Heade värvide linn». Nii läheksid ju ka linnavalitsusel sõnad ja teod kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles