Pildid: turvakodu lapsed käisid loomapargis ja mängumaal

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Laste Turvakodu lapsed külastasid eile Elistvere loomaparki ja Vudilat ning proovisid sõnastada oma viimaste aastate kõige õnnelikumaid hetki.

Kõige enam meenutasidki Tartu Laste Turvakodus elavad ja päevarühmas käivad lapsed oma õnnelikumate hetkedena ujumas käimist, mida aga ei juhtu piisavalt sageli. Õnnelike hetkede seas nimetati veel viimaseid jõule ja sünnipäevu, mil on palju sõpru ja mil saadi kinke ning raha.

Nii näiteks oli kümneaastase Tommi sõnul tema meeldejäävamaim hetk mullune sünnipäev, mil talle kingiti 30 eurot, millest 10 laenas ta edasi emale aga ülejäänud eest sai omale osta CDsid. 11-aastase Veroonika sõnul on tema õnnehetked siis, kui ta saab õhtul kella 10ni õues mängida.

Tartu Laste Turvakodu sotsiaalpedagoogi Lea Voltri sõnul ongi parim heategu lastele selline, mis hõlmab endas uut ja põnevat tegevust ning võimaldab saada tagasisidet ja kiitust.  «Nagu ikka lastega on, soovivad nad just teha neid asju, kus saavad teenida kiitust ja vältida sildistamist,» ütles ta.

Küsimusele, mis ametit lapsed tulevikus pidada sooviks, vastasid kõik Tartu Laste Turvakodu tüdrukud üksteisest sõltumatult, et soovivad saada lauljateks. Nende eeskujudeks on muuhulgas Getter Jaani ja Elina Born.

Poiste seas oli valik mitmekesisem, sest lisaks laulja ametile taheti ka saada ehitajaks ja näiteks 5-aastane Martin väitis, et teda huvitab kõik, mis liigub ja põriseb. Lea Voltri hinnagul on laste suure muusikalembuse taga korra kuus turvakodus toimuvad kontserdid ning ka mitmete artistide nagu Birgit Õigemeel ehedad ning meeldejäävad külaskäigud.

Tartu Laste Turvakodu töötab ajutise varjupaigana, osutades abi, tuge ja kaitset vägivalla või konfliktide tõttu ohtu sattunud ja peavarju ning hoolitsuseta jäänud 3-18 aastastele lastele, vajadusel ka emadele koos lastega.

Väljasõidu korraldas Lyoness Eesti, mis on varemgi turvakodu lapsi toetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles