Elistvere loomapargi metssigade aedik on tühi ja jääbki tühjaks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakatku pärast ei näe Elistvere loomapargis enam metssigu.
Seakatku pärast ei näe Elistvere loomapargis enam metssigu. Foto: Margus Ansu

Kuigi Jõgevamaal pole leitud Aafrika seakatkus mets- ja kodusigu, on Elistvere loomapargi metssigade aedik juba tükk aega tühi ja lähiaastatel pole lootustki sealt ruigamist kuulda.

«Metssead on meil praegu väga kurb teema,» ütles riigimetsa majandamise keskuse Elistvere loomapargi juhataja Sirje Saul.

Mullu sügisel Eestisse jõudnud seakatku pärast viidi loomapargi metssead oma aedikust karantiini, mille asukohta ei avalikustata. Karantiinis elavad metssead endiselt lageda taeva all, sest lauta loomapargil pole – metsloomad ei ela ju laudas.

«Seakatku pärast kehtestati karmid nõuded, meil tuleb neid järgida,» märkis Sirje Saul. «Teatavasti peetakse seakatku suurimaks levitajaks inimest ja meil käib palju külastajaid. Peame nõudeid täitma, pidime sead eraldama.»

Loomapargil on kolm suurt metssiga. «Veel on,» tõdes Sirje Saul nukralt. «Ilmselt tuleb meil lähiajal nende saatuse kohta otsus teha. Ei taha sellele mõeldagi, väga nukker teema. Aga pole näha, et saaksime oma metssigu lähiaastatel eksponeerida. Seakatku oht püsib kolm aastat pärast viimase haige looma leidmist. Praegu ei paista viimast leidu veel kusagil, katk aina laieneb.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles