Maailmamängudel käinud Tartu tüdrukud said kaela mitmeid medaleid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisabet Mändmets ja Marleen Käämer saavutasid Los Angeleses eriolümpia maailmamängudel palju medaleid.
Eliisabet Mändmets ja Marleen Käämer saavutasid Los Angeleses eriolümpia maailmamängudel palju medaleid. Foto: Robert Beck for ESPN

Eriolümpia maailmamängudel iluvõimlemises võistelnud Eliisabet Mändmets ning Marleen Kääner tõid koju palju medaleid - kahe peale kokku lausa 7.

Eliisabet Mändmets sai kaela kaks kuldmedalt esikohtade eest hüpitsa- ja lindikavades. Võistlejad jagati vastavalt tasemele rühmadesse, Eliisabet võistles esimeses ehk tugevate grupis.

Eesti delegatsioonist võistles maailmamängudel iluvõimlemises veel teinegi Tartu tüdruk, Marleen Käämer, kes saavutas nõrgemas tasemegrupis kolm kulda – hüpitsa-, palli- ja rõngakavas ning kaks hõbedat – lindikavas ning kõikide alade kokkuvõttes.

Treener Siret Kruk jäi tüdrukute sooritustega väga rahul. „Konkurents oli väga suur, võistlejaid oli üle kaheksakümne ning tase oli väga ühtlane”, rääkis ta.

Eliisabeti ja Marleeni jaoks oli nii suure välisvõistluse kogemus esmakordne, seetõttu ütles neil eelvõistustel närv üles. „Esineda tuli suure pealtvaatajaskonna ees, seetõttu vedas tüdrukutel veidi närv alt, kuid finaalides närv püsis,” ütles Kruk.

Keskkond Los Angeles oli positiivne ja toetav, Eliisabetil ja Marleenil oli kahju Los Angelesest lahkuda. 

Eriolümpia maailmamängud peeti sel aastal Los Angeleses 25. juulist 2. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles