Ülikooli tänavale tuleb valgusfoor

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus tahab panna Vanemuise ja Ülikooli tänava ristmikule valgusfoori.
Linnavalitsus tahab panna Vanemuise ja Ülikooli tänava ristmikule valgusfoori. Foto: Kristajan Teedema

Linnavalitsus kinnitas ehitustööde tingimused, mis näevad ette, et Vanemuise ja Ülikooli tänava ristmikule tuleb panna foor ning Lossi ja Küütri tänava vahelisel lõigul keelata parkimine.

Ümbertegemisele läheb Ülikooli tänav Riia tänavast Küütri tänavani, kuhu pannakse uued äärekivid ning ka uus asfaltkate.

Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja asetäitja Mati Raamatu sõnul tahetakse töö ära teha pärast uue hotelliga ehitusega seotud torustike paigaldust, et ei peaks hiljem tänavat lappima hakkama.

Remondiga loodab linnavalitsus liikluskorraldust lihtsustada ja ohutumaks muuta. Praegu on Werneri kohviku esine tänavalõik liiga kitsas, et seal saaks rahulikult liikuda nii jalakäijad, ratturid kui ka autod.

Kogu Ülikooli tänava üldmulje muutub veidi seetõttu, et kõnniteesid ehitatakse laiemaks.

Uus valgusfoor Vanemuise ja Ülikooli ristil lihtsustaks ristmiku läbimist. Praegu on seal tipptunni ajal keeruline pööret sooritada, on palju ootamist ning SEBi maja nurga tagant on nähtavus üsna kehv.

Linna tänavuses eelarves nendeks töödeks raha ei ole. Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et parimal juhul saab töid alustada järgmise aasta kevadel, pärast maapinna sulamist. «Ülikooli tänava remont võtab üsna kaua aega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles