Ohtlik kuuripõleng Tartus süütas ka kõrvalasuva elumaja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul süttisid Tartus Vanemuise 57 hoovil puukuurid. Päästjate saabumise ajaks olid leegid kõrgelt kuuri katustest väljas ning osaliselt oli juba süttinud ka kõrvalasuva elumaja sein.


Väljakutse saabus kell 18.29. Et päästjad saaksid rahulikult tänava all asuvatest veekaevudest voolikutega kustutusvett põlengukohta vedada, sulges politsei osa Vanemuise tänavast.

Lõuna-Eesti päästekeskuse haldusbüroo juhataja Silver Konksi sõnul põlesid kuuriboksid pea kogu ulatuses lahtise leegiga.

Puukuuridest umbes kahe meetri kaugusel asub hiljuti remonditud elumaja. Kuna kuuridest kerkis välja kõrge ja väga kuum leek, süttis osaliselt ka kõrvalasuva elumaja pööninguosa.

Sündmuskohal töötas kolm päästemeeskonda. Ühed päästjad kustutasid kiiresti elumaja pööningu, teised püüdsid võimalikult ruttu kustutada puukuurist tõusvad ning ümbruskonda ohustavad leegid ning kolmandad varustada leeke tõrjuvaid mehi kustutusveega.

Tööd sündmuskohal kestavad ilmselt hiliste õhtutundideni välja, sest süttinud puude vahelt on tulekoldeid raske leida.

Millest tuli alguse sai, pole esialgu teada. Inimesed ei saanud tulekahjus kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles