Tartu kaubamajas käib suur remont

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks pärast uuenduskuuri välja nägema kaubamaja parklapoolne külg.
Selline peaks pärast uuenduskuuri välja nägema kaubamaja parklapoolne külg. Foto: Repro

Tartu kaubamaja tähistab peagi 10 aasta juubelit ning sel puhul läbib ostukeskus värskenduskuuri. Tuleva aasta kevadeks saab kaubamaja uue ilme nii seest kui ka väljast.

Tööd tehakse mitmes etapis, et keskuse igapäevaelu võimalikult vähe häirida. Remont algas juulis ning kõigega valmis saada on plaanis 2016. aasta märtsiks.

Esimeses järgus alustati esimese ja teise korruse lagede, valgustite ja põrandaplaatide vahetust. Peagi on kavas asendada nullkorruse sissepääsu pöörduks automaatustega.

Uute aatriumikohvikute tarbeks on alustatud rõdude rajamist Küüni tänava poolse sissepääsu kohale.

Kolmanda korruse söögikohtade ehituse algus on plaanitud oktoobri lõppu.

Samasse aega on kavandatud ka Apollo raamatukaupluse laiendustööd ning uute tualettruumide väljaehitamine. Raamatupoele hakkab tulevikus lisaväärtust pakkuma hubane kohvik ning uus bistroo tüüpi söögikoht.

Samuti alustatakse siis kolmanda korruse üldalade renoveerimist – uuendatakse põrandakatted, valgustid ja üüripindade fassaadid.

Tänaseks on valminud uute kohvikute põrandakonstruktsioonid. Uue ilme on saanud kaubanduskeskuse parkla ning alustatud on välisviimistluse uuendamist ja üüripindade fassaadide värskendamist.

Uuenduskuuri on praeguseks läbinud mitu kauplust – Pro Optika, Elisa, Tele2, Euronics, Linette, Sokisahtel ja Liann Lõngad – ning lisandunud on uus pood Women’ Secret. Sel nädalal avatakse uue kujundusega Apotheka apteek.

Peale juba uuenduskuuri läbinud kaupluste avavad sügisel remonditud poed Instrumentarium, Yolo, Clipson ning uksed avab tuntud Prantsuse moebrändi Morgan esimene kauplus Lõuna-Eestis. 2016. aasta kevadeks lisandub veel mitu uut aksessuaari- ja rõivabrändi.

Söögikohtadest avatakse sügisel teisel korrusel Coffee In ja Yo rõdukohvik ning alustatakse Tartu esimese Gustavi kohviku ehitust. Gustavi kohvik rajatakse esimesele korrusele ning sinna pääseb nii keskusest kui ka otse Küüni tänavalt.

Ehitustööde käigus on kavas uuendada tehnosüsteemid ning muuta keskkond tänapäevaseks ja kvaliteetsemaks. Välja vahetatakse fassaadimaterjal sissepääsude juures ja viimistletakse betoonpinnad, et muuta keskuse sissepääsud nähtavamaks ja liigendada fassaadi.

Kaubamaja uuendamise projekti autorid on arhitekt Raivo Puusepp ning Inglise arhitektuuribüroo Chapman Taylor sisearhitektid. Hoone ehitustöid teeb YIT Ehitus AS. Maksma läheb remont üle 2,1 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles