Kool läheneb, kahe gümnaasiumi koolimaja pole valmis, ehitaja vaikib

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme gümnaasiumile ja täiskasvantute gümnaasiumile ehitatavast koolimajast pidid ehitajad lahkuma reedel, 31. juulil, kuid ehitusfirma Riverside palus kuu ajapikendust. See tähendab, et kool saab selles õppehoones alata oktoobrist.
Tamme gümnaasiumile ja täiskasvantute gümnaasiumile ehitatavast koolimajast pidid ehitajad lahkuma reedel, 31. juulil, kuid ehitusfirma Riverside palus kuu ajapikendust. See tähendab, et kool saab selles õppehoones alata oktoobrist. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Tamme gümnaasiumi ja täiskasvanute gümnaasiumi õppehoone ehitajal tuleb kõvasti pingutada, 1. septembril peab uues koolimajas õppetöö algama, kinnitavad kahe gümnaasiumi esindajad. Võtmeisik, ajahätta jäänud ehitusfirma, vaikib.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) tellimusel uuele riigigümnaasiumile, Tartu Tamme gümnaasiumile, ja Tartu linna koolile, täiskasvanute gümnaasiumile Nooruse 9 hoonesse uut koolimaja ehitav firma Riverside andis eelmisel nädalal teada, et pole võimeline  õppehoonet kokkulepitud tähtajaks valmis ehitama, ning palub ajapikendust.

See tähendab, et õppetöö ei saa uues koolimajas alata enne oktoobrit.

Kui palju tööd on Nooruse 9 majas veel teha ja millal seal tööd lõpevad, pole Tartu Postimehel õnnestunud ehitusfirmast Riverside teada saada.

«Teate, ma ei suhtle ajakirjanikega toru otsas,» ütles Riverside OÜ ehitusdirektor Raimo Look pühapäeval ja katkestas kõne enne küsimuste kuulamist. Ka e-kirjale ei tulnud vastust.

«Väga tore,» olid ainsad sõnad, mis Raimo Look täna telefonis Tartu Postimehe ajakirjanikule pärast tutvustamist ütles. Seepeale jäi ta telefon tummaks, hiljem ehitusdirektor kõnedele ei vastanud. Samuti ei tulnud täna soovitud ajaks vastust talle ja Riverside OÜ juhatuse liikmele Katrin Hornile e-kirjaga saadetud küsimustele.

Tartu linnavalitsuse, haridus- ja teadusministeeriumi ning RKASi esindajad arutasid täna kahe gümnaasiumi koolimaja ehitusgraafikust mahajäämisega seotud küsimusi.

«Nõuame koolimaja ehituse tellijalt Riigi Kinnisvara aktsiaseltsilt, et Tamme gümnaasium ja täiskasvanute gümnaasium saaksid uues koolimajas 1. septembril õppetööd alustada,» võttis Tartu linnapea Urmas Klaas kokku nõupidamise otsuse. «Tellija ja ehitaja peavad maksimaalselt pingutama, et 1. septembril algaks uues koolimajas kool.»

Sama seisukoht on haridus- ja teadusministeeriumil. «Lähtume jätkuvalt algsest plaanist, mille kohaselt saab riigigümnaasium õigeaegselt alustada uut õppeaastat kavandatud kohas,» kinnitas haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummal.

Ehitaja peab kindlasti kõvasti pingutama ja esitama selge ajakava, et töö kiiremas tempos selles koolimajas esimeseks koolipäevaks valmis saada, tõdes Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm. «Aga praegu pole teada, mis ehitaja sellisest kiirendatud tempos töö lõpetamisest arvab,» lisas ta.

Eelmisel nädalal tegi RKAS ehitusfirmale Riverside ettepaneku mõlema ettevõtte juhtkondade kohtumiseks Nooruse tänava koolimaja juures, kuid Riverside juhtkond keeldus ega põhjendanud oma otsust.

Lepingu järgi pidi Riverside Nooruse 9 õppehoones töö lõpetama läinud reedel, 31. juulil. Paraku ettevõte oma kohustusi 31. juuliks ei täitnud.

Tähtaja ületamise tõttu tuleb ehitusfirmal Riverside 1. augustist iga hilinenud päeva eest maksta 500 eurot trahvi.

Pikemalt saab lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles