Algas kümnes armastusfilmide festival

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üheks suvelõpu visiitkaardiks on kujunenud armastusfilmide festival tARTuFF.
Tartu üheks suvelõpu visiitkaardiks on kujunenud armastusfilmide festival tARTuFF. Foto: Kalev Saar

Esmaspäeva õhtul algas kõnede ja suure avapauguga järjekorras kümnes armastusfilmide festival tARTuFF. 

Raekoja platsile oli selleks puhuks kogunenud palju rahvast. Istuti kinotoolidel, ümberkaudsetes kohvikutes ja ka kõnniteedel. Paljud olid oma tooli kaasa võtnud.

Avakõnedes toonitasid nii festivali juht Tiina Lokk kui linnapea Urmas Klaas, et festival kasvab iga aastaga. „Baltikumi suurim vabaõhukino hakkab meile väikseks jääma,“ sõnas Klaas.

Seejärel ulatas ta festivali ajaks Lokile punase mängusüdame, mis sümboliseeris Tartu südant, ja tööle lülitati purskkaev Emajõel.

2006. aastast on Tartu armastusfilmide festival tARTuFF pakkunud suuri tundeid, eneseleidmist, igatsust ja sooja äratundmist. tARTuFF leiab aset 3.– 8. augustini ning selle aja jooksul tuleb Tartu raeplatsil näitamisele 12 filmi ja Elektriteatris neli  dokumentaalfilmi, millest igaüks kõneleb otseselt või kaudselt armastusest. Kõik seansid on tasuta.

Lisaks on iga päev Ahhaa töötoad, Tallinna tantsuteatri etendused ja arvamusfestivali arutelud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles