Vanemuine viib Kanadasse festivalile balletiõhtu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silas Stubbs tantsib ise ja lavastab ka oma trupikaaslased tantsima.
Silas Stubbs tantsib ise ja lavastab ka oma trupikaaslased tantsima. Foto: Margus Ansu

Vanemuise balletitrupp alustas pühapäeval pikka reisi, mis lõpeb Kanada edelanurgas, Vancouverist pooleteisetunnise autosõidu kaugusel mägedevahelises Whistleris. Seal toimub 5.-9. augustini järjekordne kultuurifestival Lääneranniku Eesti Päevad.

Vanemuise 13-liikmeline trupp etendab sealses esinemispaigas Maurice Young Millennium Place 8. augustil galaõhtu. Teatrijuhi Toomas Petersoni sõnul on kavas numbreid senistest tantsulavastustest ja isegi ühest tulevasest balletist. Samuti on vaatajate ees vabaõhukontserdil Kassitoome orus juuli viimasel pühapäeval etendatud tantsunumber, mille koreograafia on loonud vanemuislane Silas Stubbs.

Kultuuriministeeriumi teatel osalevad 32. korda toimuval kultuurifestivalil Lääneranniku Eesti Päevad mitmed eesti kultuurikollektiivid. Esinevad ka Tartus tegutsev E STuudio kammerkoor Külli Lokko dirigeerimisel, rahvusooperi Estonia lauljad, ansamblid Justament ja Noorkuu jt.

Festivali programm on ministeeriumi teatel väga mitmekesine. Kultuuriüritustele lisaks toimuvad mitmed seminarid ning lastele ja noortele suunatud üritused.

Kultuuriministeeriumi esindajatena osalevad kantsler Paavo Nõgene, kes ütleb festivali avatseremoonial tervitussõnad, kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Anne-Ly Reimaa, kes astub üles ettekandega rahvuskaaslaste programmi eesmärkidest konverentsil «Koostöö võimalused Põhja-Ameerika eestlaste ja Eesti vahel», jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles