Tänavakunst seob minevikku tänasega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hapniku ideekavandi järgi tema enda ja ta sõprade kätega tehtud suurt seinamaalingut Kastani 27 maja tuletõkkemüüril on kõige parem vaadata Eesti Üliõpilaste Seltsi aias Tõnissoni 1.
Hapniku ideekavandi järgi tema enda ja ta sõprade kätega tehtud suurt seinamaalingut Kastani 27 maja tuletõkkemüüril on kõige parem vaadata Eesti Üliõpilaste Seltsi aias Tõnissoni 1. Foto: Kalev Saar

Suvi on lisanud Tartu tänavakunsti uusi töid. Üks neist on valminud Eesti Üliõpilaste Seltsi aias juba juuni lõpus, kuid pidulik avamine seisab ees augusti viimasel laupäeval, teine on nüüd kõikidele vaadata laululava alumises parklas.

Juuli viimasel nädalavahetusel avas Tartu tänavakunsti esimesi tegijaid Bach Babach, kes alustas juba 1990. aastate keskel, oma portreedenäituse Võru ja Kastani tänava nurgal. Tartu Postimees kirjutas sellest 29. juuli lehes.

Tema noor kolleeg Hapnik on saanud hakkama suurejoonelise, kogu majaseina katva maalinguga Eesti Üliõpilaste Seltsi (EÜS) aias. Õigupoolest on see teos, mille keskmes on Tartu ajaloos tähtsad Kristjan Jaak Peterson ja Kivisild, seltsi krundi piirile ulatuva naabermaja tuletõkkemüüril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles