Sigulda muusikud puhusid festivali ja fotoaknad avatuks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängib lõunanaabrite puhkpilliansambel Sigulda.
Mängib lõunanaabrite puhkpilliansambel Sigulda. Foto: Kalev Saar

Täna pärastlõunal mängis Tartu raeplatsil kohviku Truffe ees Sigulda puhkpilliansambel Jānis Raslavsi dirigeerimisel avatuks tänavuse puhkpillifestivali «Mürtsub pill». Ühtlasi lõigati läbi lint nurga taga Kompanii tänava neljale aknale paigutatud fototahvlite eest.

Indrek Päi ja tema tütre Martine Päi kujundatud fototahvlid meenutavad samas majas aastail 1940-1990 tegutsenud Tartu kultuurihoone parimatest parimaid kultuuritöötajaid. Tseremooniat juhtinud puhkpilliorkester Tartu peadirigent, festivali üldjuht Margus Kasemaa ütles avamise lõpetuseks, et kaubamaja kõrval festivalikülas saab puhkpillimuusikat kuulata tänasest pühapäeva õhtuni. Esimesed esinejad täna olid Senior Swing Band ja noorte sümfooniline puhkpilliorkester Neunkirchen am Brand (Saksamaa). Kell 16.30 alustab oma kava noorte puhkpilliorkester Tótkomlós (Ungari).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles