Tudengipäevad lõpetas sportlik nädalavahetus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu sügispäevadele pani punkti sportlik nädalalõpp, mil tudengid katsusid rammu laupäevasel spordipäeval ja pühapäevases Tartu kõrgkoolide mõõduvõtus jalgpallis. Seitsmepäevane festival mahutas endas kokku ligi 100 üritust.


Tudengipäevade projektijuhi Jaan Naaberi sõnul jagus kunsti kogu nädalaks ja tudengivaimsus vallutas jällegi Tartu, seega võib lugeda tudengipäevi igati õnnestunuks. «Juba enne sügispäevi olid üliõpilased aktiivsed ja see jätkus ka festivalinädalal,» kiitis Naaber osalejaid.

Projektijuhil on hea meel, et tudengid leidsid aega väikeseks puhkuseks ja rikastasid oma osavõtuga festivali. «Kindlasti nii mõnegi üliõpilase elurütm käis sügispäevade programmi järgi, aga tudeng on leidlik ja hakkaja ning õigepea saavad ka tegemata koolitükid tehtud,» oli Naaber kindel.

Laupäevane spordipäev nakatas tudengeid spordipisikuga. Eesti Maaülikooli tudengi Meelis Matkamäe sõnul oli päev hoogne ja auhinnarohke. Kavas oli 10 erinevat spordiala, nii võistluslikke kui ka treeninguid, nii meeskondlikke kui ka individuaalseid.

Võisteldi tänavakorvpallis, teatevõistluses, sumos, tõukeratta aeglussõidus ja sõudeergomeetriga sõudmises. Huvilised said kätt proovida  karate, kaljuronimise ja capoeira trennis.

Pühapäeval, 17. oktoobril mängisid omavahel jalgpalli Tartu kõrgkoolid. Turniiri võitis Tartu Ülikool, kes pistis rinda Eesti Lennuakadeemiaga, TTÜ Tartu kolledžiga, Tartu Tervishoiu kõrgkooliga ja tudengipäevade korraldajatega.

Ülikooli kultuuriklubi tänab kõiki, kelle kaasabil sai festivalinädal teoks. Tudengite kevadpäevad algavad tuleva aasta 25. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles