Päevatoimetaja:
Richard Särk

Toidupank kutsub münte annetama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tallinna Sadam maksab dividende 7,7 senti aktsia kohta
Tallinna Sadam maksab dividende 7,7 senti aktsia kohta Foto: Silja Kaigu

Hoiupõrsaga panka läinutel on nüüd valikuvõimalus – kas lasta müntidest saadud summa oma arvele kanda või annetada need hoopis toidupanga kogumiskasti.


Tänasest on üle Eesti pangakontorites, kauplustes, bensiinijaamades ja kioskites kogumiskastid, kuhu saab annetada oma münte.

Kuna kaasa löövad paljud ketikauplused, siis ei pea kasti leidmiseks minema tingimata linna. Asula suuruse järgi kogumiskaste ei jagatud, rääkis kampaania koordineerija Kaia-Kaire Hunt.

Kasti ei pea panema ainuüksi münte, soovijad võivad sinna torgata ka paberraha. Hundi sõnul ei ole oluline, et tegemist oleks Eesti rahaga, sinna võib julgelt panna eurosid või muid välisreisist taskusse jäänud münte. Peaasi, et raha oleks kehtiv.

Kastide tühjendamise ja raha transpordi on enda peale võtnud G4S, kes mündid sularahakeskusesse viib, need üle loeb ja summa Kodanikuühiskonna Sihtkapitali arvele kannab, kust siis toidupank seda taotleda saab.

Raha ei kasutata toidu ostmiseks, vaid tehakse pikemaajalisi investeeringuid. «Toiduabi pakutakse meile sageli väga viimasel minutil,» rääkis Hunt, et toidupangal on vaja kaubikuid, millega pakutav toit kiiresti kokku korjata, ja külmikuid, kus saaks kiiremini riknevat kaupa ladustada.

«Toitu me kindlasti selle eest ei osta,» ütles Hunt. «Sellel organisatsioonil on põhimõte, et toit peab tulema annetusena.»

Märksõnad

Tagasi üles