Inglinäoga tüdruk ei leia sõnu ega und

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsu on uudishimulik ja suhtlemismaias, usaldades kõiki inimesi. Näiteks ronis ta Postimehe fotograafile sülle ja kallistas teda nii, et too pidi kaamera käest ära panema ja Pääsut hoolega vastu kallistama. Alles mõne aja pärast lubas pildistajal oma tööd jätkata.
Pääsu on uudishimulik ja suhtlemismaias, usaldades kõiki inimesi. Näiteks ronis ta Postimehe fotograafile sülle ja kallistas teda nii, et too pidi kaamera käest ära panema ja Pääsut hoolega vastu kallistama. Alles mõne aja pärast lubas pildistajal oma tööd jätkata. Foto: Kristjan Teedema

Pääsu mängib heatujuliselt voodil ja naeratab. Ema ütleb: «Pääsu, opa!», tõstab tüdruku sülle ja libistab põrandale. Kui lapse jalad maad puudutavad ja ema tal kätest kinni hoiab, kõnnib tüdruk suure rõõmuga.

Pääsu saab varsti neljaseks.

Tüdrukul on haruldane geenihaigus – Angelmani sündroom, mis on tingitud muutustest 15. kromosoomis. Kõik see, kuidas tüdruk areneb ja mida ta õpib, tuleb visa ja sihikindla tööga.

Copy
Tagasi üles