Vallavanem: Puhjast metssigadelt seakatku leitud pole

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Aafrika seakatku surnud metssiga.
See Aafrika seakatku surnud metssiga. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tartumaa Puhja vallavanema Priit Pramanni sõnul ei ole teadaolevalt vallast metssigadelt seakatku avastatud.

Pramanni sõnul ei ole ta vallas asuvast seafarmist avastatud seakatku juhtumiga kursis ja kuulis sellest esimest korda Postimehe ajakirjaniku käest.

Rämsi külas peab seafarmi Heko Põld OÜ, teisi suuremaid farme seal külas vallavanema andmetel pole. «Iseenesest on see korralik farm, nii palju kui ma suhelnud ja kuulnud olen, siis on see korralik ja töötav asi,» ütles Pramann.

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) tuvastas korrapärase kontrolli käigus Tartumaal asuvas seafarmis sigade Aafrika katku tekitaja. Viie looma proovidest leiti viirusetekitaja, mistõttu taudipunktis kehtestatakse karantiin, farmi ligi 1200 siga hukatakse ning seejärel hoone desinfitseeritakse.

Veterinaar- ja toiduamet võttis proovid Tartumaal Puhja vallas Rämsi külas asuvast seafarmist taudistunud aladel tehtava korrapärase kontrolli käigus 28. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles